REFORMA LOCAL
Política 26/08/2014

CiU defensa l'elecció directa d'alcaldes "en alguns municipis" però demana un consens ampli

Josep Sánchez Llibre creu que el PP ha comès "un error greu en les formes" en afirmar que podria aprovar la reforma sense buscar acords

Efe
1 min
Josep Sánchez Llibre

MadridEl portaveu adjunt de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat aquest dimarts que el seu partit està disposat a negociar amb el PP la reforma que permeti l'elecció directa d'alcaldes, però ha reclamat que es busqui un consens ampli entre els partits i amb "totes les associacions municipals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes abans de participar a la Junta de Portaveus del Congrés, ha afirmat que el PP ha comès "un error greu en les formes" al plantejar que la reforma electoral es pogués aprovar sense consens, i ha reclamat un debat parlamentari que inclogui "els plantejaments de la diferents forces polítiques".

Així, ha assenyalat que CiU sempre ha defensat que és necessària una regeneració democràtica a través d'una modificació de la llei electoral per "reformar les hisendes de règim local obrint les llistes" i establint l'elecció directa d'alcaldes "en alguns municipis".

El portaveu del grup català ha anunciat que el seu grup votarà a la Diputació Permanent a favor de la compareixença del president del Govern, Mariano Rajoy, per explicar els detalls de la reforma, tal i com ho farà el PNB, segons que ha anunciat el diputat d'aquest grup Pedro Azpiazu. "No coneixem molt més que el tema dels alcaldes, suposem que el contingut de la reforma ha d'anar molt més enllà", ha afegit.

stats