CARTA DE MAS ALS LÍDERS MUNDIALS
Política 02/01/2014

ICV insta Mas a demanar també la fi de les polítiques d'austeritat a Europa

Josep Vendrell assegura que el dret a decidir no és l'únic repte de Catalunya, on augmenten els nivells de pobresa, l'atur i les desigualtats

Europa Press
1 min
Josep Vendrell, en la roda de premsa / ACN

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha afirmat aquest dijous que la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, enviada als representants europeus per demanar suport en el procés sobiranista, també havia d'incloure la reivindicació del final de les polítiques d'austeritat. En un comunicat, la formació ha exigit que, a més de la defensa del dret a decidir davant dels dirigents europeus, "també defensi els drets socials", i que reclami el final de les polítiques d'austeritat que han comportat un desastre social, ha dit.

Per a l'ecosocialista, el dret a decidir no és l'únic repte de Catalunya, on augmenten els nivells de pobresa, l'atur i les desigualtats, assegura. Vendrell ha recordat que hi ha 840.000 aturats, dos milions de persones en risc de pobresa i 50 desnonaments diaris, i que les desigualtats augmenten per culpa de les polítiques europees "acceptades per la Generalitat i el Govern".

Així, ha demanat a Mas que defensi davant de la UE el dret a decidir, però també el manteniment dels drets ciutadans bàsics "que s'estan carregant dia rere dia".

stats