Política 12/11/2019

Juan Carlos Girauta: "L'establishment va decidir fer miques Ciutadans"

L'exdiputat dona per finalitzada la seva carrera política en un partit "indissociable" de Rivera

Anna Mascaró
2 min
Albert Rivera amb el portaveu de C's al Congrés, Juan Carlos Girauta. EFE

BarcelonaJuan Carlos Girauta ha exercit com a representant públic de Ciutadans des del 2014. "Cinc anys i cinc eleccions", explica. La patacada electoral de la formació taronja l'ha deixat fora del Congrés (era el número u per Toledo) i, amb la dimissió d'Albert Rivera com a president del partit, va deixar de formar part automàticament de l'executiva. Ahir ja va anunciar en una entrevista a esRadio que dona per tancada la seva carrera política, tot i que continuarà com a afiliat. "La meva activitat política està lligada de manera inseparable amb la de l'Albert", exposa a l'ARA, en què apunta, entre d'altres, a un atac de l'establishment contra la formació com a causa de la desfeta a les urnes.

"Tot l'establishment espanyol va decidir triturar Ciutadans", afirma. Després del 28-A, recorda, "ens van dir, sumeu 180 (amb el PSOE), pacteu". Davant la negativa de la formació, recalca, "aquesta gent que aspira a governar sense presentar-se a eleccions ens van enfonsar", entre altres coses als "mitjans de comunicació", defensa. Girauta va ser eurodiputat i després cap de llista per Barcelona, fins que Inés Arrimadas el va substituir el 28-A. Llavors va optar per presentar-se per Toledo, una decisió que va generar descontentament a l'agrupació de la zona: la directiva de l'agrupació de Cs a Talavera de la Reina va presentar la seva dimissió en bloc. Amb tot, va revalidar l'escó a la circumscripció.

Per a Girauta, Ciutadans és un partit "indissociable" de la figura de Rivera. "Quan ell va dir que es retirava no em vaig veure amb ganes de seguir", expressa. La dimissió, recordava, va ser una decisió del mateix Rivera, tot i que ningú va expressar reticències a la idea que marxés: "Va arribar a l'executiva determinat".

L'exdiputat evita posicionar-se sobre els errors que han conduït la formació a la debacle a les urnes: "Ho ha de debatre el partit". Amb tot, lamenta que "un milió" dels votants de Cs hagin anat "a parar a l'abstenció". A partir d'ara, defensa, Cs "ha d'insistir en la seva posició de centre, de partit liberal" i de defensa de la "propietat privada". La factura del fracàs de Rivera és per la política espanyola Vox. "S'entendran millor amb ells?", es qüestiona en referència als altres partits: "Canviarà el discurs, el to del debat".

stats