Política 17/07/2015

Junqueras sobre el programa pel 27-S: "Serà excepcional i una síntesi dels projectes que defensem"

El líder d'ERC assegura que per poder fer "polítiques socials" es necessiten "instruments d'estat"

Ara
1 min
REAFIRMAT  El president d’ERC, Oriol Junqueras, va ser entrevistat per Mònica Terribas a TV3.

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a Onda Cero que el programa de la candidatura independentista pel 27-S serà "excepcional", per un "període curt" i consistirà en una "síntesi dels projectes" que defensen els integrants de la candidatura. Junqueras ha admès que "no serà fàcil", ja que tampoc ho seria posar d'acord "Podem i PP" tot i que també "són capaços" de votar junts en alguns qüestions. Ara bé, també ha posat d'exemple Alemanya, en què CDU i SPD —conservadors i socialdemòcrates— governen junts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que està clar, ha dit, és que "per poder fer polítiques socials necessites instruments d'estat i en el context actual és impossible".

Preguntat sobre el què ha "canviat" perquè ERC accepti una candidatura unitària amb polítics —va ser precisament a Onda Cero on Junqueras va defensar la llista sense polítics—, el republicà ha explicat: "El que ha canviat és que ens ha semblat bé a tots, cadascú ha cedit en allò que li ha semblat millor. Les decisions no les prenem sols, és un projecte col·lectiu".

En relació al full de ruta i si es respectarien les resolucions del Tribunal Constitucional, Junqueras ha estat clar: "Respectarem la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya".

stats