Política 21/05/2015

Dard de Junqueras a Santi Vila: "S'han anunciat inversions a bombo i plateret, i les rodes no giren"

El president d'ERC adverteix a RAC1 que "la solució no està en anunciar grans acords i fer-se fotos" sinó en "exercir" les suposades inversions i, en qualsevol dels casos, avançar amb pas ferm cap a la independència

Ara
2 min

Barcelona"S'han anunciat -anunciat, dic- inversions a bombo i plateret, però al final les rodes continuen sense girar gaire bé. La solució no està en anunciar acords i fer-se fotos". Torpede del líder d'ERC, Oriol Junqueras, al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, després que un cop més hagi col·lapsat la xarxa de Rodalies de Catalunya per una avaria al centre de control. Junqueras ha contraposat en declaracions a RAC1 l'"exercici de les inversions" davant els "anuncis a bombo i plateret", que diu que ja no són creïbles. Per ell, la única via definitiva de resolució també del caos de Rodalies, conseqüència d'anys, diu, de "menyspreu", és la independència: "La solució és la independència, perquè sinó ens passarem anys i panys discutint sempre el mateix".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Perquè per Junqueras, ha passat ja el moment de la queixa sectorial, perquè "els problemes són molt generals": "De manifestacions en aquest país n'hem fet moltes. És evident que només a cop de manifestació no s'arregla res. O anem més enllà d'això, o és evident que és una situació insoluble". Junqueras ha advertit que tampoc condueix enlloc plantejar la solució en termes de canvi d'operadora del servei, entre altres coses perquè la Generalitat no té la capacitat de canviar de forma unilateral d'operadora.

I com pot garantir que amb la independència no es repeteixin col·lapses com el d'aquest dijous? "El que puc garantir és que si els ciutadans de Catalunya estan d'acord que cal un canvi d'operador, [amb la independència] canviaríem d'operador". El líder d'ERC ha deplorat que amb l'actual situació de dependència política, "tots els ciutadans de Catalunya junts, tots junts, no poden decidir que el govern espanyol faci allò que no vol fer de cap manera".

Raó de classe també en aquest conflicte

El també alcalde de Sant Vicenç dels Horts i candidat a la reelecció ha deplorat que en la desinversió crònica en les infraestructures ferroviàries a les Rodalies de Catalunya, "hi ha cert menyspreu social" perquè "Rodalies és cosa de les classes treballadores". Això, la raó de classe, explica, a criteri del republicà, que tota la inversió ferroviària a Espanya vagi dirigida a l'alta velocitat.

stats