Política 16/04/2019

La Junta Electoral impedeix a Atresmedia celebrar el debat del dia 23 que incloïa Vox

La corporació ha reformulat el format i ha deixat finalment fora del debat el partit d'extrema dreta

Ara
2 min
La Junta Electoral impedeix a Atresmedia celebrar el debat electoral del dia 23

BarcelonaLa Junta Electoral Central (JEC) ha impedit a Atresmedia celebrar el debat electoral a cinc previst per al 23 d'abril. L'autoritat central ha prohibit a la corporació emetre el debat tal com estava previst, amb els quatre candidats de les formacions amb més representació al Congrés (PSOE, PP, Ciutadans i Podem) i Vox. La JEC ha instat la corporació a modificar-ne el format si vol tirar endavant el debat. Per això, Atresmedia finalment ha decidit que el representant del partit d'extrema dreta, Santiago Abascal, no participi en el debat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La JEC havia instat la corporació a modificar-ne el format i trobar una alternativa que respongués a les demandes de JxCat, PNB i Coalició Canària, formacions amb representació parlamentària que, en canvi, a hores d'ara no estan convidades a participar en el debat.

La formació encapçalada per l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, va interpel·lar l'autoritat electoral per prohibir a Atresmedia emetre el debat electoral previst per a la nit de Sant Jordi, ja que el consideraven "contrari als principis de pluralisme, igualtat i neutralitat informativa".

Malgrat la modificació en el format, Atresmedia ha emès un comunicat en què insisteix en "l'interès periodístic del debat a cinc". En aquest sentit, considera que desenvolupar-lo d'aquesta manera no menysté la presència "de cap formació política amb representació parlamentària o que concorre a les eleccions". Així, la corporació afirma que en les últimes setmanes tots els partits "han tingut i tindran l'oportunitat, a través d'entrevistes, informacions i, fins i tot, altres debats de traslladar els seus missatges a la societat".

Per la seva banda, RTVE manté la seva invitació per celebrar el debat a quatre dels líders de PP, PSOE, Podem i Ciutadans. Pedro Sánchez va rebutjar participar en aquest debat. Davant d'aquesta negativa, la resta de líders també van rebutjar la invitació. Ara, RTVE diu que distribuirà el senyal d'aquest debat a les televisions públiques i privades espanyoles i també ho retransmetrà a través dels seus diferents canals.

stats