Política 13/09/2015

La Junta Electoral tomba la proposta de TV3 per compensar els partits absents a la Meridiana

Dóna 24 hores a la CCMA perquè faci una nova proposta de programa "en termes de proporcionalitat"

Ara
1 min
Mirant la Via Lliure 2015 de la Meridiana. Diari ARA, Pere Virgili

BarcelonaLa Junta Electoral ha acordat rebutjar la proposta de programa que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va posar sobre la taula per "compensar" els partits que van ser absents a la manifestació de la Diada, és a dir, PSC, PP, Ciutadans i Catalunya Sí que es Pot. La Junta dóna a la televisió pública 24 hores perquè faci una nova proposta que haurà de fer-se "en termes de proporcionalitat" i en compliment de l'article 66 de la Loreg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Donant compliment a la resolució inicial de la junta, que va donar, en part, la raó als partits que consideraven que TV3 no havia de retransmetre la Via Lliure perquè es tractava d'un "acte partidista", la televisió pública va optar per oferir a aquestes formacions un programa d'entrevistes de tres hores de durada que s'havia de retransmetre aquest diumenge. Els partits, però, van rebutjar l'oferta al·legant que volien participar en la tria del format i considerant que el que havia de fer la CCMA és retransmetre els seus actes centrals de campanya en directe.

La Junta els ha acabat donant la raó: "En efecte, no ofereix la CCMA un 'espai informatiu' (com ho va ser la cobertura de la Diada), sinó un 'conjunt d'entrevistes', sense prèvia difusió (en la proposta no s'inclou cap previsió sobre això), que en absolut compensaria les formacions polítiques 'perjudicades'", sentencia la resolució. La Junta determina, a més, que la proposta de TV3 "no respon als termes ni a la finalitat" de l'acord al qual va ordenar compliment.

stats