Política 27/10/2015

JxSí i la CUP presenten la resolució que declara "l'inici del procés de creació de l'estat català independent"

Com va avançar l'ARA, el text parla d'un "estat català independent en forma de república". També demana iniciar en 30 dies "la tramitació de les lleis de procés constituent, de seguretat social i d'hisenda pública"

Ara
2 min
Carme Forcadell, ahir presidint el Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEls grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han presentat aquest dimarts al matí al registre del Parlament una proposta de resolució que, com va avançar l'ARA divendres, "declara solemnement l'inici del procés de creació de l'estat català independent en forma de república". També demana "iniciar en el termini màxim de trenta dies la tramitació de les lleis de procés constituent, de seguretat social i d'hisenda pública".

Aquest és el text complet de la proposta de resolució:

"El Parlament de Catalunya:

PRIMER. Constata que el mandat democràtic obtingut a les passades eleccions del 27 de setembre del 2015 es basa en una majoria d'escons de les forces parlamentàries amb l'objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent i amb una àmplia majoria sobiranista en vots i escons que aposta per l'obertura d'un procés constituent no subordinat.

SEGON. Declara solemnement l'inici del procés de creació de l'estat català in­dependent en forma de república.

TERCER. Proclama l'obertura d'un procés constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana.

QUART. Insta el futur govern a adoptar les mesures necessàries per fer efectives aquestes declaracions.

CINQUÈ. Considera pertinent iniciar en el termini màxim de trenta dies la tramitació de les lleis de procés constituent, de seguretat social i d'hisenda pública.

SISÈ. Com a dipositari de la sobirania i expressió del poder constituent, reitera que aquest Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, a qui considera deslegitimat i sense competència arran de la sentència de juny del 2010 sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya vo­tat prèviament pel poble en referèndum, entre d'altres.

SETÈ. Adoptarà les mesures necessàries per obrir aquest procés de desconnexió democràtica, massiva, sostinguda i pacífica amb l'Estat espanyol de tal ma­nera que permeti l'empoderament de la ciutadania a tots els nivells i en base a una participació oberta, activa i integradora.

VUITÈ. Insta el futur govern a complir exclusivament aquelles normes o mandats emanats d'aquesta Cambra, legítima i democràtica, a fi de blindar els drets fonamentals que puguin estar afectats per decisions de les institucions de l'Estat espanyol.

NOVÈ. Declara la voluntat d'inici de negociacions per tal de fer efectiu el mandat democràtic de creació d'un estat català independent en forma de repúbli­ca i, així mateix, ho posa en coneixement de l'Estat espanyol, de la Unió Europea i del conjunt de la comunitat internacional."

stats