Política 27/09/2015

Junts pel Sí s'imposa àmpliament a Girona

La formació, amb Lluís Llach de cap de llista per la demarcació, obté 11 diputats, i la CUP n'aconsegueix 1

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaPer veure tots els resultats en l'interactiu especial 27-S, clica aquí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junts pel Sí s'imposa a la demarcació de Girona, i amb un 99% dels vots escrutats obté 11 diputats dels 17 que s'escullen a la demarcació. Ciutadans es converteix així en la segona força i obté, per primer cop, representació a la demarcació amb 2 diputats. Mentrestant la CUP, PSC, el PP i Catalunya Si que es Pot obtenen 1 escó, respectivament. Unió en canvi, no ha obtingut cap diputat a la demarcació.

Pel que fa al resultat a Girona capital, amb el 98% escrutat, JxSí s'imposa amb el 52% dels vots, seguits de Ciutadans, amb un 13,33% dels vots, CUP amb el 10%, el PSC amb el 9, el PP amb el 6%, Catalunya Sí que es Pot amb un 4% i finalment Unió amb un 2%.

Pel que fa a la participació, la demarcació de Girona ha estat la que ha registrat més participació, amb el 78,2% del cens, un 9 per cent més que en les últimes eleccions. En aquella ocasió, l'any 2012, a la demarcació de Girona CiU va treure 9 diputats, ERC 3 diputats, el PSC 2, el PP també 2 i Iniciativa 1. En aquelles últimes eleccions la CUP no va aconseguir cap diputat.

stats