JUDICIAL
Política 24/07/2023

L'Audiència Nacional condemna l'excomissari Villarejo a 19 anys de presó

Es tracta del judici per les tres primeres peces de l'anomenat cas Tàndem d'espionatge a empreses i persones

1 min
Judici a l'excomissari Villarejo

MadridL'Audiència Nacional ha condemnat a un total de 19 anys de presó l'excomissari José Manuel Villarejo per tres de les peces separades de l'anomenat cas Tàndem, en què es jutgen diversos encàrrecs d'espionatge que va fer a través de la seva empresa Cenyt. En concret, se'l condemna per revelació de secrets d'empresa en la peça Iron i de particulars en la peça Land, a més de falsedat documental. En canvi, queda absolt d'una tercera peça, anomenada Pintor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més de l'excomissari, han estat jutjades 26 persones més, entre les quals el seu soci Rafael Redondo, condemnat a 13 anys pels mateixos delictes que ell. Nou persones més han estat condemnades a penes d'entre 3 mesos i 2 anys de presó, mentre que setze han quedat absoltes, entre les quals la dona de Villarejo, Gema Alcalá, i el seu fill, José Manuel Villarejo Gil.

Les feines que oferia l'empresa de Villarejo sempre eren semblants i es basaven en espiar la competència per aconseguir documents saltant-se la llei. Així, en el cas Iron, Villarejo va ser contractat pel bufet d'advocats Herrero&Asociados per obtenir informació de la competència perquè sospitaven que els havia robat la base de dades. En el cas de la peça Land, va ser la filla del propietari de l'empresa Procisa la que va contractar Villarejo per espiar el seu propi pare en el context d'una pugna familiar per una herència.

stats