Masclisme

L'últim argument masclista d'Alfonso Guerra contra Yolanda Díaz: "dedica molt de temps" a la perruqueria

La líder de Sumar li respon que "a l'Europa del segle XXI els comentaris masclistes no tenen cabuda"

2 min
L'exvicepresident del Govern Alfonso Guerra durant la presentació del seu llibre 'La rosa i les espines: L'home darrere del polític'

MadridAlfonso Guerra fa dies que es passeja pels mitjans de comunicació i protagonitza actes públics per carregar contra l'amnistia que el president espanyol, Pedro Sánchez, pretén pactar amb l'independentisme. Però aquest dijous ha deixat anar un comentari masclista dirigit a la vicepresidenta segona en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz. Guerra ha afirmat que la també ministra de Treball "dedica molt de temps" a la perruqueria i "no té cap essència". Les paraules de l'exvicepresident socialista les ha respost la mateixa Díaz poques hores després: "A l'Europa del segle XXI els comentaris masclistes no hi tenen cabuda".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Guerra ho ha dit en una entrevista a Antena 3 quan se li ha preguntat sobre unes declaracions de la líder de Sumar en què criticava la falta de rigor polític i jurídic de l'expresident espanyol Felipe González sobre l'amnistia. "La vicepresidenta, criticant falta de rigor polític i jurídic, ella? Deu haver tingut una estoneta entre perruqueria i perruqueria per estudiar", ha afirmat. L'entrevistadora, Susana Griso, li ha intentat recriminar el comentari, però Guerra hi ha insistit: "És la veritat, hi dedica molt de temps. No té cap essència".

Irene Montero surt en defensa de Díaz

Des de Santiago de Compostel·la, on s'ha reunit amb el comissari d'Ocupació i Drets Socials europeu, Nicolas Schmit, Díaz ha respost a Guerra que al segle XXI "totes les discrepàncies tècniques i polítiques són benvingudes", però que "els comentaris masclistes no hi tenen cabuda". "S'ha acabat amb el masclisme a Espanya i a Europa", ha defensat Díaz.

La líder de Sumar ha rebut el suport de dirigents polítiques com la ministra d'Igualtat, Irene Montero, que en un comentari a la xarxa social X ha comparat el masclisme de Guerra amb el de Luis Rubiales: "Avui li ha tocat a Yolanda Díaz. És tan habitual com inacceptable".

Des de Sumar, la responsable de feminismes, Elizabeth Duval, també ha sortit en defensa de Díaz i ha denunciat que "reduir la política a brometes masclistes és degradar-la". També ho ha fet el portaveu de la formació, Ernest Urtasun, que ha qualificat les paraules de Guerra de "lamentables" i l'exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, ha demanat al PSOE que "desautoritzi" les paraules de l'exdirigent socialista. Precisament, des de les files socialistes la diputada Carmen Calvo ha qualificat "d'absolutament detestable" que es jutgi les polítiques "pels cabells en comptes de les neurones". "Alfonso Guerra s'ho ha de fer mirar", ha etzibat.

stats