POLÍTICA
Política 07/03/2014

Sáenz de Santamaría, sobre les balances: "Tothom utilitza el mètode que li va millor"

La vicepresidenta del govern espanyol resta importància al ball de càlculs i mètodes que en fan impossible la comparativa

Ara
1 min
Soraya Sáenz de Santamaría després del consell de ministres d'aquest divendres / EFE

Madrid"No entraré en les diferents metodologies i sistemes de càlcul de les balances. Com que són tant variats i els resultats són oposats, al final tothom utilitza el model que li va millor". Així ha esquivat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, haver de respondre sobre els càlculs del govern extremeny i el de la Comunitat de Madrid, que el coordinador del nou mètode de càlcul, Ángel de la Fuente, ha desacreditat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa posterior al consell de ministres, Santamaría venia a restar importància a l'enfrontament entre comunitats autònomes –també entre territoris governats pel PP– per les balances, que ha situat en la lògica del debat del finançament: "Sempre que sobre taula hi ha un assumpte d'aquesta naturalesa, sempre que hi ha hagut una discussió sobre el finançament, les comunitats autònomes fan valer les seves necessitats i interessos".

L'hora que l'Estat posi ordre

I un cop obert el conflicte entre territoris, és l'hora que l'Estat posi ordre, ha vingut a dir. "El govern té l'obligació de casar aquests interessos per aconseguir l'objectiu fonamental: el finançament dels serveis bàsics" de tots els ciutadans.

stats