Política 09/12/2014

L'advocat d'Urdangarin, sobre la petició del fiscal: "Sembla un delicte de sang, oi?"

Pascual Vives no concreta si buscaran un pacte amb el fiscal pagant els diners suposadament defraudats, però admet que la situació financera del duc de Palma "lamentablement" no ha canviat i no podria afrontar aquest pagament

Efe
2 min

BarcelonaMario Pascual Vives, l'advocat d'Iñaki Urdangarin, ha afirmat avui dimarts que la petició del fiscal del cas Nóos contra el duc de Palma és una suma "molt alta": "sembla que sigui un delicte de sang, oi? com si fos un assassinat, oi?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fiscal Anticorrupció Pedro Horrach demana una condemna de 19 anys i 6 mesos de presó per a Iñaki Urdangarin pel cas Nóos i que pagui 3,5 milions d'euros de multa pel desviament de fons públics mitjançant diversos presumptes delictes de corrupció, frau fiscal i blanqueig.

En declaracions als periodistes a les portes del seu despatx a Barcelona, minuts abans que transcendís la petició fiscal, Pascual Vives s'ha referit a les previsions que apuntaven alguns mitjans, en les quals ja es pronosticava que el ministeri públic sol·licitaria penes que superaven els quinze anys de presó.

"És una suma algebraica, suposo. Però, sembla que sigui un delicte de sang, oi? Com si fos un assassinat, oi?", ha exclamat Pascual Vives, en relació amb les penes que se sol·liciten per delictes d'assassinat, que acostumen a ser pròximes als vint anys de presó.

Pascual Vives ha evitat concretar si buscaran un pacte amb el fiscal pagant els diners suposadament defraudats, si bé ha admès que la situació financera del duc "lamentablement" no ha canviat i no podria afrontar aquest pagament.

Sobre la decisió del fiscal d'exculpar la infanta Cristina, l'advocat d'Urdangarin ha afirmat que és un tema que, com a advocat, no és competència seva: "però jo personalment tinc la meva pròpia opinió, com poden imaginar".

En ser preguntat per si mantindria una estratègia conjunta amb els advocats de la infanta, Pascual Vives ha assegurat que no ha estat convocat a cap reunió per aquesta qüestió.

El lletrat ha explicat que aquest matí no ha pogut parlar amb Urdangarin i que no sap quan es podrà reunir amb ell: "veurem com estan les agendes".

També ha indicat que, de la mateixa manera que les acusacions han tingut sis mesos de temps per redactar els seus escrits d'acusacions, que avui han lliurat al jutjat, espera que les defenses tinguin "com a mínim tres mesos".

stats