Política 16/01/2014

Laia Bonet també deixa l'executiva del PSC i es replanteja la candidatura a les primàries de Barcelona

Anuncia també que no acceptarà entrar de diputada si es dóna la situació

S.g.
2 min
Laia Bonet, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaSegueixen les conseqüències de la decisió de Pere Navarro de consumar el desmarcatge del PSC de la consulta del 9-N. La dirigent Laia Bonet ha anunciat a través del seu blog que, com Rocío Martínez-Sampere, i com ja va fer també Jordi Martí, deixa el seu càrrec de la direcció del PSC. Val a dir, però, que deixar els càrrecs orgànics és una condició indispensable per ser candidat a les primàries de Barcelona –cal fer-ho abans del pròxim dilluns, segons recull el reglament–, i Bonet ja ha anunciat la seva intenció de presentar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bonet lamenta que "entre mantenir la unitat del grup parlamentari al Parlament o la del grup socialista al Congrés, s'hagi optat per la segona" opció imposant-se en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per convocar referèndums. Considera que cal donar suport "a totes les iniciatives parlamentàries que permetin explicar i escoltar arguments i propostes polítiques. I obligar al President Rajoy a argumentar la seva negativa".

En funció del seu posicionament, Bonet també ha anunciat que si s'acaben expulsant els diputats que aquest dijous trencaran la disciplina de vot i aquests deixen l'escó, ella −que seria la següent de la llista per ser diputada per Barcelona si Joan Ignasi Elena marxa del Parlament− no ocuparà l'escó. "Vull servir al meu país i al meu partit, però no ocuparé l'escó d'un company expulsat i que abandoni l'hemicicle per aquestes raons", sentencia.

Bonet, a més, no defuig l'impacte que pot tenir la seva precandidatura a les primàries de Barcelona. Anuncia que obrirà una roda de converses amb els altres precandidats per "valorar l'impacte de la nova situació en el procés de primàries obertes a Barcelona". I ja avança que la posició de la cúpula del PSC obliga a avaluar amb la seva xarxa de suport, "en quines condicions i amb quins renovats o ampliats objectius cal enfrontar aquest procés" de primàries, "i si és possible seguir endavant per aconseguir els nostres objectius". La decisió de Navarro, doncs, sacseja també el procés de tria de candidat de Barcelona.

stats