CAS MERCURI
Política 26/09/2013

L'alcaldessa de Montcada destitueix la cap d'àrea per la qual ha acabat imputada al jutjat

María Elena Pérez està imputada en una branca del cas Mercuri perquè suposadament va manipular el concurs per poder donar la plaça a Carmina Llumà a petició del PSC

Acn / Ara
2 min
L'alcaldessa de Montcada, en el moment d'arribar als jutjats

Montcada i Reixac"Els procediments de contractació municipal s'han realitzat amb total legalitat". Això deia l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, l'1 de desembre de l'any passat, quan acabava d'esclatar el cas Mercuri, que implicava diversos càrrecs del PSC –amb l'aleshores alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, en el lloc més destacat– en afers de corrupció i tràfic d'influències. Ella apareixia en un serrell de l'afer per una contractació irregular feta suposadament a petició de l'aleshores secretari d'organització del partit, Daniel Fernández.

Pérez es defensava aquells dies i ho ha fet al jutjat, però aquest dijous ha destituït Carmina Llumà, que des del 4 de juny del 2012 era la directora de l'Àrea de Política Territorial del consistori. Aquesta és la contractació que estava sent investigada per possible frau.

En un comunicat, l'Ajuntament assegura ara que Llumà "no ha prestat, per diversos motius, els seus serveis en la direcció de l'àrea" des del 5 de març, i argumenta que el seu cessament pretén solucionar aquesta qüestió tenint en compte la importància de l'àrea. Pérez defensa que el cessament demostra "que no hi ha hagut en cap moment cap tipus de vinculació" amb Llumà.

Aquest dijous, Pérez ha signat el decret de cessament i ho ha anunciat als portaveus municipals i a la coordinadora de personal del consistori. Pérez ha recordat que es tracta "d'un càrrec de lliure designació i de confiança, i no una plaça de funcionari, com s'ha demostrat amb aquest cessament".

El jutge que porta la investigació del cas Mercuri va obrir una peça separada per investigar la contractació de Llumà com a directora de l'Àrea de Política Territorial de Montcada i Reixac, en considerar que hi podria haver hagut un frau, i va imputar l'alcaldessa.

Pérez ha defensat en tot moment que la contractació responia estrictament al procés de selecció que es va obrir i que si es va contractar Llumà era perquè era la persona que havia superat aquest procés i complia les característiques per al càrrec. Tanmateix, la policia manté que diverses trucades telefòniques entre Daniel Fernández i Manuel Bustos indiquen que Fernández va demanar a Pérez que contractés Llumà encara que no havia superat el procés de selecció.

stats