INDEPENDENTISME
Política 06/02/2011

Laporta: "Confio en la militància de CiU perquè la independència és a les seves mans"

El líder de Solidaritat Catalana apel·la a les bases i els votants convergents per aconseguir que el Parlament deixi córrer l'autonomisme. Dels "governants", espera que facin el mateix "quan vegin que les seves propostes no prosperen". Entén que Portabella vulgui ser el candidat d'una coalició independentista a Barcelona

Redacció
2 min

BarcelonaJoan Laporta creu que la militància i els votants de CiU acabaran fent el pas, definitivament, cap a l'independentisme perquè "la via autonomista està esgotada". Ho ha assegurat en una entrevista a Catalunya Informació aquest diumenge, en què ha assegurat que confia en aquesta evolució de la situació perquè "la independència és a les mans" de la gran massa social que vota CiU. El següent pas serà, segons els càlculs del líder de Solidaritat Catalana per la Independència, que els líders de CiU, els actuals governants, acabin arribant a la mateixa conclusió "quan vegin que les seves propostes, com ara el concert econòmic, no prosperen". "No voldria arribar a la conclusió que volen limitar-se a fer de vigilants del gueto", ha especificat. Seguint aquest argument, per Laporta és qüestió de temps que deixin de confiar en la negociació amb Madrid i optin per l'independentisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Laporta, la prova que aquest és l'únic plantejament possible són les declaracions recents de Jordi Pujol. Considera que el fet que després l'expresident les hagi matisat –dient que veu poc viable l'independentisme, tot i veure travat l'autonomisme– i que molts líders de CiU, inclòs Artur Mas, siguin ambigus, distants o fins i tot crítics respecte de la consulta sobre la independència del 10 d'abril, és una mostra de la posició "ambigua de CiU durant anys". "Demano que no confonguin la gent, perquè semblarà que ara que hi ha Solidaritat volen ocupar l'espai de l'independentisme per no arribar mai a la independència".

Respecte de les municipals, encara no descarta presentar-se com a alcaldable a Barcelona, perquè creu que té "les habilitats necessàries per fer que aquesta ciutat sigui la millor del món". Tanmateix, admet que "Jordi Portabella té una experiència contrastada en la gestió municipal i és normal que vulgui ser el candidat d'una coalició independentista". Sense descartar cap fórmula, doncs, Laporta no dóna per perdudes les negociacions amb ERC, encara que els republicans ja hagin pactat presentar-se amb Reagrupament i amb Portabella com a cap de llista. Pel líder de SI, encara hi ha possibilitats si es parla d'una coalició que es presenti amb un nom diferent, "que il·lustri que és una unió de partits".

stats