Política 26/06/2015

L'Audiència de Palma tomba l'intent de la infanta d'evitar seure al banc dels acusats

El tribunal resol que el moment oportú per resoldre qüestions prèvies és el primer dia del judici, no abans

Ara Balears
1 min
L'Agència Tributària es basa en les tesis de l'Advocacia de l'Estat per excloure la infanta de possibles il·legalitats.

PalmaL'Audiència de Palma farà seure la infanta Cristina al banc dels acusats. Ho deixa clar en una providència que acaba de fer pública el tribunal en resposta a la petició de la defensa de la infanta perquè es fes una vista prèvia al judici per resoldre les qüestiones prèvies. Amb aquesta petició la germana del rei d'Espanya volia evitar haver-se d'asseure al banc dels acusats, però l'Audiència ha tombat el seu intent d'evitar-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la providència, el tribunal ha explicat que es faran algunes vistes abans del judici, però simplement per aclarir aspectes relacionats amb les proves proposades per les parts. Recorda l'Audiència que totes les altres qüestions s'han de plantejar a l'inici del judici, és a dir, el primer dia de la vista, amb els acusats, inclosa la infanta Cristina, evidentment, a la banqueta.

La defensa de la infanta manté que l'acusació popular de Manos Limpias –l'única que acusa la germana del rei– no està legitimada per dur-la a judici. Segons la defensa, com que no l'acusa ni ministeri fiscal ni Hisenda, les parts que podrien estar perjudicades pels delictes fiscals imputats a la infanta, s'ha d'aplicar la doctrina Botín i, per tant, no es podria jutjar Cristina de Borbó. Els advocats de la infanta volien que això es resolgués abans del judici, però l'Audiència ha resolt que el moment oportú per discutir-ho és l'inici de la vista.

stats