Política 25/01/2013

L'Audiència condemna UDC per rebre "aportacions directes" en el cas Pallerols

La sentència trasllada a una resolució amb valor jurídic l'acord al qual van arribar la Fiscalia, els imputats i el partit implicat

Efe
1 min
PENES MÍNIMES
 L'empresari andorrà Fidel Pallerols ha estat finalment condemnat a set mesos de presó i el fiscal va retirar ahir els càrrecs contra la seva dona. Els dos eren propietaris de les societats que van servir per desviar diners a Unió Democràtica.

BarcelonaLa secció segona de l'Audiència de Barcelona ha declarat la responsabilitat civil subsidiària d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) en el cas Pallerols en constatar que hi va haver "aportacions directes al partit", segons s'indica a la sentència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, la sentència indica que UDC haurà d'assumir la responsabilitat civil subsidiària respecte a les quantitats degudes per l'acusat Vicenç Gavaldà, destacat responsable del partit en l'època en la qual se centra l'activitat de la trama, entre els anys 1994 i 1999.

També es declara la responsabilitat civil en qualitat de partícip a títol lucratiu d'UDC de les quantitats de 38.978,23 euros dels pagaments per compra de material d'oficina i informàtica per a seus d'aquest partit i de 158.306,59 euros, en concepte de nòmines de treballadors d'Unió que van ser abonades amb quantitats desviades de les subvencions dels cursos a aturats.

La sentència arriba dues setmanes després que UDC acceptés tornar, de forma solidària amb la resta de processats, els 388.000 euros desviats de subvencions públiques per la trama del cas Pallerols, en un acord pactat amb acusacions i defenses que ha evitat la celebració del judici per aquest cas i deslliura els condemnats d'ingressar a la presó.

stats