Política 10/11/2013

L'ecosocialista Ernest Urtasun aposta per recuperar "el somni d'Europa" i lluitar contra el "capitalisme globalitzat"

El precandidat a les europees per ICV afirma que seguirà la tasca duta a terme per Romeva per promoure el dret a decidir a Brussel·les

Acn
2 min

BarcelonaEl diplomàtic i economista Ernest Urtasun, ha presentat aquest diumenge la seva declaració d'intencions per ser el candidat d'ICV a les pròximes eleccions europees. En una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona, ha assenyalat que vol recuperar "el somni d'Europa" el qual, segons afirma, ha estat "robat" a favor d'unes polítiques i una gestió que ha portat a la "globalització neoliberal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha estat crític amb les imposicions de la Troika i ha subratllat, en referència a les institucions europees, que estan "per defensar els nostres drets". Urtasun apunta també el dret a decidir del poble de Catalunya en l'agenda que vol desenvolupar a Brussel·les. Ernest Urtasun, de 31 anys, es disputarà amb l'exconseller de Medi Ambient i Habitatge Salvador Milà, el lideratge a la llista en unes primàries que se celebraran al desembre. Ha hagut de passar més d'una dècada perquè a ICV es faci novament aquest procés per elegir candidat, ja que, fins ara, a les primàries convocades només s'havia presentat una llista. Ens hem de remuntar fins l'any 2000, a les eleccions legislatives, quan l'aleshores diputat i vicepresident del partit, Joan Saura, va guanyar les primàries imposant-se al promotor cultural Pere Camps.

Urtasun compta ja amb els 50 primers avals necessaris per esdevenir candidat, entre els quals figura, precisament, el de l'exlíder i ara senador per ICV, Joan Saura. També hi són l'exsecretari general del partit Jordi Guillot, el diputat al Congrés Joan Coscubiela, el diputat Jaume Bosch, o els alcaldes del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor; La Llagosta, Alberto López; l'alcaldessa de Cubelles, Mònica Miquel, la seva homòloga a Santa Perpètua de Mogoda, Isabel García, o els regidors d'ICV a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà i Janet Sanz.

stats