Política 17/07/2014

La campanya unitària pel 9-N es proposa reclutar 100.000 voluntaris i convèncer 500.000 indecisos

"Ara és l'hora. Units per un nou país", el lema d'Òmnium i ANC per a la consulta. La campanya englobarà totes les activitats per defensar la convocatòria, inclosa la 'V' de la Diada

M.colomer
2 min

Barcelona"Ara és l'hora. Units per un país nou". Aquest és el lema de la macrocampanya unitària que han presentat aquest dijous les dues principals entitats sobiranistes del país, Òmnium i ANC. La campanya, que ve a ser el símil de l'engegada per la plataforma 'Yes Scotland' per defensar la independència escocesa, englobarà tota l'activitat en una primera fase a favor de la consulta del 9-N i en una segona fase a favor de la independència política del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem guanyar amb les eines de la democràcia", ha clamat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, durant la presentació de la gran campanya unitària, al costat de la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals. Per això, es proposen de sumar 100.000 voluntaris per convèncer 500.000 noves persones a l'opció independentista i assegurar així una victòria clara del doble sí a la consulta del 9-N. Es dirigiran a abstencionistes, indecisos i partidaris del sí-no. Tractant-se de perfils molt diferenciats, un equip de sociòlegs dissenyarà estratègies específiques per cada grup. Durant la presentació s'ha fet públic també el vídeo titulat també 'Ara és l'hora' que promourà la implicació popular d'ara al 9-N i que apel·la "a la gent" per culminar el procés polític.

La 'Via Catalana 2014', clau per al 9-N

La campanya no es limita només a organitzar la 'V' de l'Onze de Setembre, sinó que inclou també un esforç per mobilitzar els catalans de cara a la consulta del 9-N. "L'objectiu ja no és votar el 9-N, sinó que l'objectiu és guanyar", ha explicat el seu coordinador, Oriol Soler.Però sí que la que han batejat com la 'Via Catalana 2014' serà un dels punts culminants de la campanya, i la "garantia que el 9-N votarem i guanyarem", en paraules del dirigent de l'ANC Ignasi Termes. Per això volen que la Diada d'enguany sigui "la mobilització més massiva de la història de Catalunya".

Serà a partir del 12 de desembre que la campanya entrarà en la segona fase: la campanya electoral per la independència. El coordinador d'"Ara és l'hora", Oriol Soler, ha explicat que l'estratègia passa per mostrar arguments, en la línia de la campanya de la plataforma 'Yes Scotland' dels independentistes escocesos. S'evitaran per tant les estridències i s'utilitzarà un to "net i ponderat", per esvair dubtes i pors i transmetre seguretat als possibles votants.

947 mobilitzacions abans de la 'V'

L'acte també ha servit per explicar més concretament el desenvolupament del proper Onze de Setembre. ANC i Òmnium convoquen mobilitzacions al matí davant de tots els ajuntaments de Catalunya. Es tracta d'una gran "concentració descentralitzada" per després reunir-se a Barcelona en la 'V' que sortirà des de la Plaça de les Glòries per arribar d'una banda a Pius XII per la Diagonal, i per l'altra a la Plaça Cerdà, per Gran Via. En cadascun dels tres vèrtexs s'instal·larà un escenari on tindrà lloc l'acte polític.

La V es divideix per trams coincidint amb les cruïlles, i a l'hora d'apuntar-se, els participants adquiriran un 'pack' que inclou una samarreta, algunes grogues i d'altres vermelles, per així formar una senyera en un moment determinat de la concentració. Carme Forcadell ha desitjat que la V sigui "la mobilització més important de la història, més que la manifestació del 2012 i que la Via Catalana".

stats