Política 25/07/2016

L'empresari Gustavo Buesa admet haver finançat CDC i Unió

En una entrevista a 'El Mundo', diu que ho va fer pels seus "ideals polítics i socials"

Ara
2 min
Gustavo Buesa va comparèixer a la comissió d'investigació del frau fiscal

BarcelonaL'empresari Gustavo Buesa, conegut com el "rei de les escombraries", ha confessat que va finançar CDC i Unió. Segons ha revelat en una entrevista al diari 'El Mundo', Buesa va fer dos préstecs a Unió de 50.000 de "difícil cobrament", diu, donada la situació econòmica d'Unió. "Em van transmetre que necessitaven diners perquè s'ha de pagar tot el personal i tot el que són les estructures del partit", ha afirmat en relació a Josep A. Duran i Lleida i Josep Sánchez Llibre, líders d'Unió amb qui guarda una "magnífica relació". Aquests diners, diu Buesa, "no es van condicionar a res perquè Unió no pot adjudicar res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Buesa va ser detingut el 13 de juliol, acusat d'haver fet nombroses donacions a la Fundació CatDem, vinculada a CDC, a canvi de contractes públics. De fet, la Guàrdia Civil i la Fiscalia Anticorrupció creuen que és un home clau en el finançament de CDC, ja que el partit li dispensava un "tracte de favor", i ell, a canvi, "compensava degudament", posant d'exemple un contracte milionari per la recollida d'escombraries de Lloret de Mar.

Segons argumenta, va decidir fer aquestes donacions pels seus "ideals polítics i socials". "Un empresari, com pot ajudar a desenvolupar determinats ideals? Fent aportacions econòmiques a les fundacions perquè després elles destinin els diners on considerin", explica.

Buesa, que és amic personal de la família Pujol i exsoci del primogènit en uns dels seus abocadors, també opina sobre el clan. Al seu parer, l'expresident és un home "molt auster" que va fer "coses espectaculars per Catalunya i per Espanya", de manera que opina que "no pot passar a la història com un senyor que va defraudar Hisenda".

L'empresari va comparèixer fa més d'un any a la comissió del frau fiscal, creada arran de l'esclat del cas Pujol. Aquell dia ja va admetre al Parlament haver fet donacions per valor de 550.000 euros a fundacions vinculades a CiU, però ho va desvincular del fet d'haver aconseguit adjudicacions multimilionàries per part d'ajuntaments governats per CiU.

stats