04/07/2017

L’home de poques paraules que es mou bé a la rebotiga

2 min
El ja exconseller d’Empresa i Ocupació, Jordi Baiget, i el seu substitut, Santi Vila -conseller de Cultura-, entrant a la reunió del Govern el 9 de juny.

BarcelonaEl primer càrrec polític de primera línia li va arribar quan just acabava de fer 52 anys. Jordi Baiget (Balaguer, 30-12-1963) va prendre possessió de la conselleria d’Empresa i Coneixement el gener del 2016 després de molts anys de picar pedra a la rebotiga de Convergència. Va començar a l’equip de serveis d’estudis del grup de CiU al Congrés, posteriorment va passar a ser-ne el secretari en l’època de Xavier Trias a Madrid i també va fer de coordinador del grup convergent al Parlament. Va fer el salt al Govern el 2011 amb la victòria d’Artur Mas -era un dels seus més estrets col·laboradors al partit- com a coordinador interdepartamental, i el 2012, amb l’avançament de les eleccions, va substituir Germà Gordó a la secretaria del Govern. Aquesta feina sorda per greixar el bon funcionament d’equips, tant al Congrés i al Parlament com a la Generalitat, li va valer el premi de ser conseller el 2016. Una de les poques aparicions públiques davant els mitjans abans de ser nomenat havia sigut el 2012, quan va ser l’encarregat de presentar públicament el programa electoral de CiU per a les eleccions del 25N -Mas li havia encarregat que el redactés-, en les quals el partit reclamava un estat propi per a Catalunya, però mantenint l’ambigüitat amb la independència.

Gent que ha treballat amb ell en destaca que és una persona “seriosa” però de tracte molt “afable”, i que segurament el fet de no haver sigut una figura política de primera fila l’ajudava a tenir aquest bon tracte amb el seu equip de treball. El seu predecessor al departament, Felip Puig, tenia un tracte més “brusc” pel seu pes polític més gran. Tot i aquest tracte amable amb la seva gent, destaquen que era un home “de poques paraules”, però que quan parlava ho feia molt clar.

Aquesta tasca seriosa i solvent darrere els focus mediàtics li va valer a Baiget la confiança d’Artur Mas en la preparació del procés participatiu del 9-N. De fet, fonts de la direcció del PDECat asseguren que “el 90% del 9-N és mèrit seu”. També s’atribueix al ja exconseller d’Empresa i Coneixement bona part de les negociacions discretes entre Junts pel Sí i la CUP per aconseguir un pacte per investir el president sortint del 27-S.

Baiget va afiliar-se a la CDC del 1996 amb 33 anys, després de passar per la FNEC (Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya) i la JNC. És llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on també va fer un postgrau d’anàlisi econòmica i en va ser professor associat.

stats