Política 30/11/2013

Els liberals europeus defensen el dret a decidir de Catalunya

Així ho recullen explícitament al seu manifest per a les eleccions europees

Ara
1 min
CINC ANYS DETERMINANTS  El camí cap a l'estat propi tot just s'ha encetat aquesta legislatura, però l'embranzida que ha agafat el procés pot acabar passant per damunt dels terminis imaginats fa ben poc temps. Els pròxims cinc anys seran fonamentals per culminar-lo.

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } Els liberals europeus donen suport al dret a decidir dels catalans. Al congrés que ha celebrat el Partit de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, que és la tercera formació al Parlament europeu i de la qual CDC n'és membre de ple dret des de l'any 2005, s'ha aprovat el manifest per a les eleccions europees, en el qual es fa referència explícita a la reivindicació de Catalunya. La votació s'ha produït arran d'una esmena presentada per la delegació de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El plenari, format per més de 600 delegats de 55 partits europeus, ha escollit el nou buró, que estarà encapçalat pel britànic Lord Graham Watson i la vicepresidència del català Marc Guerrero, que és membre de la direcció de CDC. Guerrero ja va ser escollit per primera vegada per aquest càrrec europeu l'any 2009 a Barcelona i reelegit el 2011 a Palermo. Amb el resultat d'avui, l'any 2015 un català podria optar per primer cop a la presidència dels liberals demòcrates europeus.

stats