Política 04/09/2014

Libres e Iguales insta a suspendre l'autonomia, fins i tot durant "deu dècades", si tira endavant el 9-N

Arcadi Espada renya els polítics madrilenys al Ritz: "Han permès que l'Estat sigui una carcassa de Catalunya"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Els signants del manifest de Libres e Iguales defugen reconèixer-se a ells mateixos com a nacionalistes per esquivar la càrrega de desprestigi associada al nacionalisme espanyol, marcat pel franquisme.

MadridDurant uns dies, setmanes, mesos, o fins i tot dècades. El moviment espanyolista Libres e Iguales ha suggerit aquest dijous en un esmorzar informatiu al Ritz que l'autonomia de Catalunya se suspengui si el govern de la Generalitat decideix tirar endavant el 9-N. "Naturalment, si l'autonomia s'ha de suspendre dos, tres, quatre setmanes, cinc anys o deu dècades, s'haurà de fer, perquè naturalment per sobre de tot hi ha la democràcia", ha dit Arcadi Espada, impulsor del moviment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El periodista també ha renyat els polítics madrilenys per haver "permès que l'Estat sigui una carcassa de Catalunya" i haver "convertit Pujol en un estadista d'altura universal". "Ha gaudit de la impunitat que li han donat vostès", ha assenyalat matisant que era impossible que sabessin la fortuna que havia evadit durant tants anys.

La plataforma ha convocat per l'Onze de Setembre un acte a les 19h de Madrid al Círculo de Bellas Artes, davant per davant de la delegació de la Generalitat, el Centre Blanquerna, atacat l'any passat per un grup d'extrema dreta durant els actes de celebració de la Diada.

stats