Política 10/11/2014

La plataforma unionista 'Libres e iguales' demana la dimissió de Rajoy

Considera que el "desistiment" del president espanyol davant del 9-N li impedeix continuar amb el seu mandat

Europa Press
2 min
La diputada del PP al Congrés i portaveu de 'Libres e iguales' llegint un manifest en contra del 9-N des de la plaça del Vi de Girona el dissabte passat. LIBRES E IGUALES

MadridLa plataforma unionista 'Libres e iguales', que té com a portaveu la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo, ha afirmat aquest dilluns que el "desistiment" del govern de Mariano Rajoy davant la votació celebrada aquest diumenge a Catalunya, que ha qualificat com una "il·legalitat" i una "agressió a la democràcia", li impedeix continuar amb el seu mandat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per desgràcia per a la democràcia i per al manteniment dels més elementals vincles de confiança entre governants i ciutadans, el govern del president Rajoy ha observat passivament el desenvolupament dels esdeveniments, oblidant culpablement que la seva primera obligació és la de complir i fer complir la Constitució ", ha assenyalat el moviment ciutadà en un comunicat.

Segons ha indicat, la Generalitat de Catalunya "ha organitzat política i logísticament" l'anomenat 'procés de participació', negant-se a acatar la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional, i "ha exhibit el seu compromís amb la il·legalitat de forma provocadora", presentant "la submissió de l'Estat de Dret com un triomf polític ".

'Libres e iguales', que dissabte es va manifestar a les principals ciutats de l'Estat en contra del 9-N, lamenta que aquesta "agressió a la democràcia" no hagi rebut "la resposta que mereix" i que l'executiu central no hagi impedit l'"atropellament a la legalitat" a Catalunya. "El seu desistiment ha debilitat greument l'Estat i ha col·locat els ciutadans en la indefensió jurídica i el desemparament polític", ha advertit.

La plataforma promoguda per Álvarez de Toledo considera que l'incompliment de la llei i el "desistiment" del Govern obren "una crisi política d'una envergadura desconeguda des de l'aprovació de la Constitució i un fossat de profunda desafecció ciutadana" que "desqualifica el govern espanyol del president Rajoy per seguir complint el seu mandat constitucional".

stats