Política 16/07/2014

El líder d'Alianza Nacional justifica davant del jutge l'ús de la violència del poble espanyol contra la secessió de Catalunya

Pedro Pablo Peña va dir durant un discurs a Montjuïc el passat 12 d'octubre que "no hi haurà secessió de Catalunya si no és a base de molta sang"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la formació ultradretana Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, ha declarat aquest dimecres com a imputat davant del jutge que l'investiga per un delicte de provocació a l'odi pel discurs que va fer el passat 12 d'octubre en un acte públic a Montjuïc. Peña s'ha ratificat en les seves declaracions i ha justificat que el poble espanyol usi la violència contra la suposada independència de Catalunya si el govern estatal no fa res en contra del procés sobiranista. Peña va pronunciar expressions com "no hi haurà secessió de Catalunya si no és a base de molta sang", o que "no hi haurà ni un atemptat més, ni una mort més, ni un atemptat contra la nació que quedi sense resposta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació de Barcelona va denunciar Peña i el cap de FE-La Falange, Manuel Andrino, per provocació a l'odi, la violència i la discriminació. Andrino, però, ha demanat declarar des de Madrid.

El fiscal també demana que Peña sigui imputat per un delicte d'injúries greus amb publicitat dirigides contra institucions de l'Estat per un escrit publicat al web d'Alianza Nacional en el qual es reafirmava en el discurs pronunciat el 12 d'octubre a Montjuïc davant de 500 persones i manifestava, un cop coneguda la querella de la fiscalia, que li "importen un rave la fiscalia i els fiscals, que s'han mantingut muts davant els actes de traïció a Espanya" i que "les diligències que obrin o puguin obrir els esbirros del règim ens les passem per l'arc del triomf".

Per la seva banda, Andrino va afirmar durant el discurs que estan "disposats a donar fins l'última gota de sang en defensa de la sagrada unitat d'Espanya, que no ho dubtin, estem disposats a morir, però també a matar per Espanya, només faltaria". A més, també va advertir que "està en joc la mateixa existència d'Espanya i això obliga a donar-ho tot com van fer els falangistes el juliol del 1936".

Segons l'escrit de la fiscalia, durant la manifestació prèvia fins a Montjuïc es van sentir crits com "Artur Mas, cambra de gas" i "aquesta és la nostra terra i s'ha de defensar", mentre exhibien "tot tipus de banderes i simbologia vinculades als moviments d'extrema dreta i neonazis" com ara creus cèltiques o banderes espanyoles preconstitucionals.

Els dos denunciats per la fiscalia tenen antecedents. Peña està condemnat per un delicte de tinença o dipòsit d'explosius a la pena de tres anys i mig de presó, mentre que Andrino té una condemna ja cancel·lada per un delicte d'estafa a la pena de 8 mesos de presó i també antecedents policials per un delicte relatiu a drets fonamentals.

stats