Política 11/11/2015

Llach, sobre la investidura: "La CUP ens demana que 62 canviem d'opinió; nosaltres, que canviïn d'opinió dos"

Ara
1 min
Els diputats exhibeixen senyeres i banderes espanyoles al Parlament, després de votar la declaració rupturista / PERE VIRGILI

BarcelonaEl diputat de Junts pel Sí Lluís Llach ha instat la CUP a replantejar-se el veto a Artur Mas. "La CUP ens demana que 62 canviem d'opinió; nosaltres els demanem que canviïn d'opinió dos", ha dit en declaracions a RAC1. Reclama així que en la segona volta després de perdre la primera, dos dels diputats de la CUP votin a favor de Mas i els altres s'abstinguin per garantir que tindrà més vots a favor (64) que en contra (63). "Les coses no van tan malament com sembla", ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llach ha afirmat que "ningú dels 72" diputats independentistes "veuen" una nova convocatòria electoral, de manera que confia en l'acord. A més, ha recordat que Mas no és el candidat de CDC, sinó el de Junts pel Sí, i que serà el grup de Junts pel Sí el que garantirà que no hi haurà, diu, renúncies: "Els encarregats de vigilar que els nostres compliran el programa i els compromisos som els parlamentaris de JxSí. Mas feia el discurs d'investidura de JxSí, no de CDC, i em sembla que és molt important", ha reblat.

stats