Política 24/10/2012

"'Llama una catalana por lo de las elecciones, le digo que ya no se puede, ¿no?'"

Continua l'allau de queixes de catalans al món que diuen que les ambaixades i els consolats espanyols els posen traves per votar en les eleccions del 25-N. RAC1 continua rebent desenes de trucades i correus electrònics

Ara
1 min
Les urnes d'un col·legi electoral del Prat de Llobregat, a punt.

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } "'Que llama una catalana por lo de las elecciones, le digo que ya no se puede, ¿no?'". Aquestes paraules va sentir una catalana resident a Parma (Itàlia). Eren de la persona que l'atenia, que parlava amb una altra companya, quan va trucar al consolat espanyol a Milà per fer els tràmits per votar des de l'estranger en les eleccions del 25-N. Ho ha explicat l'afectada, la Montserrat, a 'El món a RAC1', que continua recollint cada dia una allau de queixes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vostè havia de trucar el dia que el seu president va dir que hi havia eleccions", explica que li va dir la persona que l'atenia. En realitat, el tràmit per sol·licitar el vot des de l'estranger acaba el 27 d'octubre. Amb tot, li van dir que "ja no es pot" i que si no havia rebut la papereta a casa "és que hi ha problemes". Quan va trucar a l'ambaixada de Roma, en canvi, li van dir que es podien fer tots els tràmits per internet, quan tampoc és veritat. La Montserrat ha explicat que ara intentarà fer el procés des del consolat de Florència.

El Govern va dir ahir que ha rebut una trentena de queixes oficials per aquestes traves que l'aparell diplomàtic espanyol posa als catalans que intenten votar des de l'estranger, però RAC1 n'ha recollit moltes més, ja que cada dia li arriben desenes de queixes per telèfon o per correu electrònic.

stats