Política 24/05/2018

Llarena no inclou Salvadó i Jové en la causa per rebel·lió perquè no veu indicis de la seva participació

El Suprem diu que poden tenir altres responsabilitats penals que haurà d'investigar el TSJC

Ot Serra
1 min
Josep Maria Jové i Lluís Salvadó,  la sortida de la ciutat de la Justícia

MadridPablo Llarena ha rebutjat investigar Lluís Salvadó i Josep Maria Jové en la causa per rebel·lió que instrueix al Tribunal Suprem. L'exsecretari d'Hisenda i l'exnúmero 2 d'Oriol Junqueras a Vicepresidència ja són investigats per aquest delicte al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, però el magistrat va proposar que fos Llarena qui se n'encarregués. El jutge del Suprem, però, no veu indicis de la seva participació en els fets i es nega a acumular-los a la causa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge recorda la seva interlocutòria de processament del mes de març passat i subratlla que la "violència que va tenir lloc a la seu de la conselleria d'Hisenda el dia 20 de setembre del 2017" va ser la que va permetre que els implicats en el Procés "imaginessin el risc que en futures mobilitzacions poguessin esclatar episodis violents de forta lesivitat i danys al grup social". Llarena explica que en l'exposició del titular del jutjat número 13 de Barcelona no hi ha prou proves que acreditin que Jové i Salvadó van col·laborar en els fets del mes d'octubre "amb el coneixement que s'instrumentalitzarien alçaments ciutadans violents per a la consecució de la independència". "Van ser detinguts prèviament als fets ocorreguts el dia 20 de setembre i no es descriu tampoc que la investigació hagi mostrat que els investigats realitzessin alguna actuació amb posterioritat a aquest moment", argumenta Llarena.

Així, en la part dispositiva de la interlocutòria Llarena nega assumir la investigació de Jové i Salvadó "sens perjudici que l'actuació del magistrat del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona pugui determinar una responsabilitat penal diferent de la que aquí es depura".

La interlocutòria que rebutja incloure Jové i Salvadó a la causa per rebel·lió del TS
stats