Política 22/09/2014

Amposta comença la roda de plens extraordinaris per aprovar mocions per al 9-N

Més de 600 municipis, entre els quals, Barcelona, tenen previst donar suport a la consulta

Ara
2 min
CiU, PP i UxB van aprovar la concessió a Saba. La nova societat gestionarà 26 aparcaments.

BarcelonaMés de 600 municipis catalans, dos terços dels ajuntaments del país, tenen previst a partir d'avui aprovar mocions de suport a la llei de consultes i a la convocatòria del 9-N. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència, com ja va avançar l'ARA [vegeu la moció]. Amposta, al Montsià, ha estat el primer municipi a obrir foc en el ple que s'ha fet aquest matí. CiU i ERC hi han votat a favor. El PSC s'ha abstingut, segons informa Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avui dilluns aprovaran la moció 332 municipis. El president de l'ACM, alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha dit a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que "la corretja de transmissió amb la Generalitat està activa".

Trias confia amb el suport socialista

Entre els plens previstos per a avui hi ha el de la capital catalana. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també a Catalunya Ràdio, ha dit que espera que el PSC se sumi a la moció que el ple vota aquesta tarda. Els vots d'ICV-EUiA i ERC asseguraran que s'aprovi el text.

Divisió al PSC

I és que la iniciativa del món local posarà en evidència, un cop més, com la consulta genera divisions dins del PSC. En alguns municipis els socialistes hi donaran suport i en altres no. De fet, entre els municipis que han comunicat a la vicepresidenta Joana Ortega que estan disposats a col·laborar amb la consulta del 9-N n’hi ha de socialistes. El mateix alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va dir que així ho faria.

En canvi, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que alguns ajuntaments socialistes aprovaran una moció pròpia. "Al PSC tenim la nostra moció que vol la consulta, però insta els governs a negociar-la. Si la consulta és legal, hi posarem els instruments que calgui", ha dit. L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, també ha assegurat a l'ARA que condiciona el seu suport al 9-N al fet que la consulta estigui "basada en la legalitat".

El no de Castelldefels i Badalona

En canvi, hi ha una dotzena d'ajuntaments que ja han dit que no aprovaran cap moció, com ara Castelldefels i Badalona, governats pel PP, i els de Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat o Esplugues, amb alcaldes socialistes. "No tenim previst cap moció. La gent em demana per altres coses", ha dit el popular Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, a Catalunya Ràdio.

stats