LLEI DE CONSULTES
Política 01/10/2014

El Parlament ja ha elegit els set integrants de la comissió de control de la llei de consultes

CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP ignoren la suspensió del TC i les amenaces del PP i ratifiquen els membres de l'organisme que ja van pactar

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa suspensió del Tribunal Constitucional (TC) i les amenaces del PP de portar a la fiscalia els diputats que participessin a la votació no han evitat que el Parlament hagi elegit aquest dimecres els set integrants de la comissió de control de la llei de consultes. Era un dels passos per desenvolupar una norma que està pendent de sentència definitiva per part de l'alt tribunal i que, a diferència dels aspectes que depenen estrictament del Govern, sí que ha tirat endavant. L'elecció, a més, s'ha aprovat amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP i l'abstenció de PSC, PP i C's, contraris a desacatar el TC i mantenir aquest punt a l'ordre del dia. En el moment de la votació, de fet, els populars i Ciutadans han abandonat el ple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La comissió de control ha de tenir el rol d'una junta electoral específica per a les consultes per via no referendària convocades arran de la llei catalana i estarà integrada per set juristes i professors d'universitat que havien pactat els quatre grups que hi han acabat votant a favor. Es tracta de Mercè Barceló i Serramalera, Joaquim Brugué Torruella, Alfons González Bondia, Miquel Martin Casals, Marc Marsal Ferret, Jordi Matas Dalmases i Benet Salellas Vilar, que ara hauran de ser nomenats formalment per Artur Mas. El PSC no va proposar cap membre perquè va assegurar que no va trobar ningú que en volgués formar part per la "falta de seriositat" del procediment de selecció.

stats