Política 25/02/2015

Òmnium qualifica el TC de "desautorizat" i "intervingut políticament"

L'entitat sobiranista assegura que el 9-N va respondre a un "mandat democràtic" i un "clamor majoritari" de la societat catalana

Efe
1 min
Muriel Casals durant l'entrevista a l'ACN

BarcelonaÒmnium Cultural ha qualificat aquest dimecres el Tribunal Constitucional (TC) com a "políticament intervingut i desautorizat", després de fer-se pública la seva decisió d'anul·lar la llei de consultes aprovada pel Parlament i el decret de convocatòria del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Reivindiquem la sobirania del poble i del Parlament de Catalunya per damunt d'un Tribunal Constitucional espanyol políticament intervingut i desautorizat, que nega la democràcia", assegura Òmnium en un comunicat.

L'entitat sobiranista ha afirmat que el procés participatiu del 9-N "va respondre al mandat democràtic i al clamor majoritari de la societat catalana per exercir el dret a decidir el futur polític" i ha insistit que, "per descomptat", no es va cometre cap delicte.

Òmnium Cultural assegura que mantindrà la seva línia de treball per "fer efectiu el mandat democràtic dels catalans", en especial en la "cita històrica a les urnes" del pròxim 27-S.

stats