ACTIVITAT PARLAMENTÀRIA
Política 08/03/2013

La ponència de la llei de transparència s'encalla en la regulació dels lobis

La normativa regularà la informació sobre les administracions, els partits i les empreses que rebin fons públics i les que gestionin serveis d'interès públic

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa ponència conjunta de la llei de transparència ha fet aquest divendres la seva segona reunió, en què ha abordat, entre altres qüestions, la regulació dels lobis. En aquest punt, però, els diversos grups no s'han posat d'acord i han demanat un informe jurídic per desencallar la qüestió. Segons fonts de la ponència, alguns diputats tenien dubtes sobre si la regulació dels lobis podia "atemptar contra la llibertat de mercat" i, a més, calia verificar què és exactament un lobi i un grup de pressió. Així mateix, malgrat que sembla que hi ha consens a publicitar les reunions entre lobis i representants de l'administració, cal acotar si també s'ha de fer en el cas que les trobades es facin amb partits, per exemple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ponència sí que ha tancat un tema obert la setmana anterior sobre l'àmbit d'aplicació de la llei. Així, a banda de les administracions, aquesta també regularà els partits, les empreses que rebin fons públics i fins i tot les que gestionin serveis d'interès públic, com l'electricitat, l'aigua o l'energia nuclear.

Divendres vinent es reprendran els treballs de la ponència, que preveu tenir aprovada la proposició de llei abans de l'estiu.

stats