IRREGULARITATS A L'ADMINISTRACIÓ
Política 25/02/2011

Llibertat provisional pel gerent de GISA i l'empresari detinguts ahir

La jutgessa els acusa de delictes de suborn i alteracions pressupostàries en concurs públic i subhasta. Els detinguts no han volgut declarar per recomanació dels seus advocats

Sara González
1 min

BarcelonaMalgrat que el fiscal demanava presó incondicional i incomunicada, la jutgessa que porta les diligències del cas ha deixat en llibertat provisional sense fiança el gerent d'obres de l'empresa pública GISA, Jordi Vergé, i el directiu de la constructora Rubau-Tarrés, Juan Mozo, detinguts ahir per irregularitats en l'adjudicació d'una carretera a Girona. La jutgessa, que els acusa de suborn i alteracions pressupostàries en concurs públic i subhasta, creu que no hi ha risc que fugin ni que facin desaparèixer proves sobre els delictes que els imputen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos detinguts no han volgut declarar davant la jutgessa per recomanació dels seus advocats ja que el cas està sota secret de sumari i no coneixien els fets concrets que se'ls imputen sinó només els delictes: suborn i maquinació per alterar els preus públics. El secret de sumari es pot mantenir almenys durant tres setmanes. En aquest moment, s'haurà de decidir si es prorroga. Els altres tres detinguts van sortir en llibertat ahir mateix després de prestar declaració a la Guàrdia Civil i a l'espera de la citació judicial.

stats