Política 28/10/2019

Llibertat per a una de les empresonades durant la vaga general del 18-O

Es tracta de la Paula, una de les tres noies que des de fa gairebé dues setmanes dorm a la presó de Wad-Ras

M. Esteve
2 min
“Volen imposar la política de la por amb arrestos aleatoris”

BarcelonaDes de fa gairebé dues setmanes la Paula dorm a la presó de Wad-Ras, a la Vila Olímpica. La van detenir durant els aldarulls del 18 d'octubre a la Via Laietana de Barcelona. La seva advocada, Norma Pedemonte, va presentar la petició de llibertat davant del jutjat d'instrucció número 30 i aquest matí el magistrat n'ha decretat la seva llibertat provisional. Segons la seva advocada, el jutge no ha pogut provar que la Paula hagués lesionat cap dels agents que li atribuïa l'atestat de la Policia Nacional. El magistrat li manté els càrrecs i l'obliga a comparèixer cada quinze dies. Pedemonte, però, ha explicat a l'ARA que també recorreran aquesta mesura.

En un dels carrusels que la Policia Nacional va fer a Via Laietana el 18 d'octubre a la tarda per dispersar els manifestants, els agents van detenir la Paula. Van passar fins a 14 hores fins que la policia no va comunicar la detenció a la seva família i l'endemà mateix va passar a disposició judicial. El jutjat d'instrucció número 31 va decretar-ne presó provisional per un delicte de desordres públics i atemptat a agents de l'autoritat –l'advocada va denunciar que s'havien alterat les normes de repartiment dels jutjats–. Pedemonte ha explicat que ha presentat la petició de llibertat de la Paula al jutjat d'instrucció número 30, ja que és el que assumirà tota la investigació i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha explicat que el jutjat 31 s'ha inhibit de la causa a favor del 30.

L'entorn de la Paula s'ha abocat a demanar la seva llibertat i absolució des que va ser empresonada. Consideren que el seu cas respon a una detenció aleatòria, ja que segons va explicar una de les seves amigues a l'ARA –que la tarda del 18 d'octubre també era amb ella–, Júlia Lostes, la Paula no va fer "cap barricada, només corria per escapar-se de la policia".

stats