Promoció
Política 26/10/2021

El llibre que revela els còmplices de l’'armadura' de Joan Carles I, amb l’ARA

‘L’armadura del rei’ es pot aconseguir a la botiga web de l’ARA i als quioscos de les demarcacions de Barcelona i Girona del 27 d’octubre al 9 de novembre.

2 min

“Dir que el rei emèrit i la Família Reial han viscut per sobre de les nostres possibilitats és quedar-se curt. L’assignació pressupostària de la Casa Reial ha sigut la xavalla de la monarquia; han sigut les monedes que les mares o els pares posem a la guardiola-porquet del fill en comparació als diners que, segons els indicis, proves judicialitzades i el que mai no coneixerem, ha “bellugat” Juan Carlos de Borbón”, diu Ana Pardo de Vera, coautora, amb Albert Calatrava i Eider Hurtado, de L’armadura del rei, llibre resultat d’una excel·lent investigació, rigorosa i exhaustiva, feta amb fonts fins ara silenciades, incloent-hi entrevistes amb amics i confidents del monarca emèrit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El llibre revela els còmplices de l’armadura política, mediàtica, econòmica i judicial que es va construir a mida de Joan Carles I, i posa de manifest que, tot i la seva imatge frívola i “campechana”, l’emèrit va ser una peça important durant molts anys de la vida política espanyola. “Va fer i desfer a la seva voluntat. Va intervenir en episodis lúgubres com els GAL, en el nomenament de ministres i alts càrrecs de l’Estat. Va fer molta política, cosa que la Constitució prohibeix”, subratlla Ana Pardo.

“Aquest no és un llibre contra la monarquia, però sí un exhaustiu treball per revelar tots els mecanismes que han blindat una de les institucions més opaques de l’Estat”, remarca Albert Calatrava.

Com al conte El vestit nou de l’emperador, el rei va nu. Fins fa poc eren molt pocs els que s’atrevien a dir-ho. El llibre L’armadura del rei ho diu -i ho certifica- sense embuts.

Editat per ARA Llibres, L’armadura del rei es pot aconseguir per 18,95 € del 27 d’octubre al 9 de novembre en aquest enllaç i als quioscos de les demarcacions de Barcelona i Girona. 

stats