Política 02/10/2013

Sánchez-Llibre, sobre l'atac ultra de Madrid: "Vaig pensar que hi hauria una carnisseria"

El portaveu adjunt de CiU declara davant el jutge per l'agressió feixista de la Diada a Madrid

Acn
2 min

MadridEl portaveu adjunt de CiU al Congrés, Josep Sánchez-Llibre, ha reiterat aquest dimecres davant el magistrat del jutjat d'instrucció número 11 de Madrid les declaracions que va fer a la policia després de l'assalt a la Delegació del Govern a Madrid per part d'un grup de feixistes. A la seva declaració, Sánchez-Llibre ha recordat que els assaltants van entrar de manera "violenta" a la sala on es feia l'acte institucional de la Diada a Madrid, van agredir-lo a ell i a altres persones, i van impedir el funcionament de l'acte. També assegura que va plantar cara als assaltants en un acte instintiu d'autodefensa perquè va pensar que "hi podia haver una carnisseria i que ens matarien".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de CiU recorda que fruit dels fets hi va haver ferits, i apunta que va intentar dissuadir els assaltants perquè pensava que anaven a agredir al delegat del Govern a Madrid, Josep Maria Bosch, una actitud per la qual va rebre empentes de dues o tres persones. Una d'aquestes persones el va empènyer violentament i el va fer caure a terra.

Sánchez-Llibre, que en el moment dels fets tenia al costat l'ambaixador d'Irlanda, ha identificat diverses d'aquestes persones i ha afirmat que la seva reacció d'oposició va ser fruit d'un instint d'autodefensa perquè va pensar "que els anaven a matar", però va abandonar la idea de tornar-s'hi perquè "no tenia sentit contestar la violència amb violència". A més, recorda que els feixistes van "insultar i amenaçar greument" el delegat del Govern a Madrid i van impedir que continués el seu discurs. També destaca que es van sentir crits de "fills de puta i 'putos' catalans" i que els assaltants van tirar gas pebre mentre marxaven.

En aquest sentit, recorda que va haver de ser atès un menor de quatre anys i que ell mateix va patir mareig i vòmits biliars, a més de dificultats en la respiració i coïssor als ulls, molèsties per les quals va haver de ser tractat a l'Hospital Gregorio Marañón de matinada.

stats