POLÍTICA
Política 14/04/2013

ICV-EUiA proposa recuperar el lloguer forçós aprovat pel tripartit per evitar desnonaments

Camats considera "insultant" que Cospedal compari els 'escraches' amb el nazisme el dia abans de l'aniversari de la República

Acn
2 min

CastelldefelsLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha demanat aquest diumenge al Govern que modifiqui la llei de l'habitatge i recuperi el lloguer forçós aprovat pel tripartit i suprimit per CiU per evitar que famílies amb dificultats siguin desnonades per bancs. Segons Camats, el Govern ha de prendre "mesures excepcionals" en un moment on hi ha tantes famílies que tenen "por" de perdre la llar i alhora molts bancs tenen pisos buits o s'aprofiten de la llei hipotecària, declarada abusiva pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Camats ha anunciat que si el Govern no modifica la llei, portaran la proposta al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent ecosocialista ha posat com a exemple Andalusia i ha proposat que el Govern pugui expropiar als bancs l'ús de pisos buits o ocupats per famílies a punt de ser desnonades. Segons ella, mentre hi hagi el problema dels desnonaments s'han de buscar mesures excepcionals, i ha posat com a exemple els jutges civils, que unifiquen criteris per posar en pràctica la sentència de la UE mentre no hi ha nova llei hipotecària.

Cospedal, "insultant"

En aquest sentit, ha considerat "insultant" que la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, comparés els 'escraches' amb el nazisme. Segons Camats, això demostra que alguns dirigents populars "no tenen ni cultura política ni democràtica", ja que és un partit que no ha condemnat el franquisme i aquesta comparació arriba el dia abans de la commemoració de la República, on molts ciutadans van lluitar per les llibertats i la democràcia.

Justament, ICV-EUiA ha celebrat aquest diumenge la proclamació de la República catalana i la II República espanyola a la plaça de l'Església de Castelldefels (Baix Llobregat), al davant de l'Ajuntament. Coincidint amb el 82è aniversari, la formació ecosocialista ha volgut destacar el descrèdit de la monarquia i de la família reial espanyola, amb els seus escàndols, que han portat molta ciutadania a retirar el suport que li havien donat fa uns anys. A més, segons Camats, molts ciutadans no comprenen els privilegis d'una família únicament per raons de naixement.

Camats també s'ha referit a la comparació que aquest dissabte va fer Artur Mas entre Jordi Pujol i el president Lluís Companys o Manuel Carrasco i Formiguera. Segons ella, CiU no hauria de confondre els processos judicials i les informacions periodístiques contra Pujol i dos fills seus amb atacs contra Catalunya, sinó que els veritables atacs al país són les retallades i la corrupció. Precisament, ha demanat a CiU que es preocupi dels seus imputats per corrupció.

stats