CRISI AL PSC
Política 30/01/2014

Segueix el degoteig al PSC: l'alcalde de Navarcles deixa el partit i el líder territorial al Baix Ebre dimiteix

Les dues decisions responen a discrepàncies amb la direcció dels socialistes catalans

Acn
2 min

BarcelonaL'alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer, ha decidit abandonar la militància del PSC per discrepàncies amb la direcció del partit en el tema nacional. Ferrer, que és militant socialista des del 1977, ha afirmat a l'ACN que "per coherència personal havia d'abandonar el partit" perquè "fa temps que s'ha col·locat a l'altra banda de la defensa dels interessos del país". "Deixo el partit amb dolor perquè són més de 30 anys en el projecte", ha relatat. "El PSC és socialista i catalanista i, com a tal, li toca defensar els interessos del país i moltes decisions que ha pres porten a pensar tot el contrari". El batlle ha posat el seu càrrec a disposició del partit, tot i que es podria mantenir a l'alcaldia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llorenç Ferrer és alcalde de Navarcles (Bages) des del 2010, però ha estat vinculat a l'Ajuntament del municipi des dels anys vuitanta. "Continuo sent socialista i coincideixo amb l'ideari del partit però la discrepància profunda es troba a la banda de la defensa dels interessos del país", ha remarcat Ferrer, que ha expressat que deixa "amb dolor" el partit. El batlle creu que, en aquests moments, "per sortir d'on som s'ha d'exercir el dret a decidir i ja veurem què passaria després". A més, ha destacat que se sent "més a favor de la independència que de qualsevol altra cosa perquè no tinc cap altra opció seriosa ni intel·ligent sobre la taula".

Ferrer ha expressat que se sent proper amb les idees dels diputats díscols i que va ser una de les persones que va signar el document de suport a Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena. "El PSC és socialista i catalanista i, com a tal, li toca defensar els interessos del país i moltes de les decisions que han pres porten a pensar tot el contrari", ha manifestat Ferrer.

Tot i anunciar la seva decisió de deixar la militància del partit a la Federació XI Bages, Berguedà Solsonès del PSC, Ferrer ha explicat que ha afegit "algunes consideracions" perquè "al grup municipal no hi ha cap crisi i ara convé que el poble tiri endavant i això no hi hauria d'interferir". Per això, el batlle ha posat el seu càrrec a disposició del partit però es podria mantenir com a alcalde fins al final del mandat si la direcció socialista ho permet.

Dimiteix el primer secretari del PSC al Baix Camp

Al seu torn, Sergi Ciurana, primer secretari del PSC al Baix Camp des del maig del 2012, ha comunicat la seva decisió de deixar el càrrec en una assemblea celebrada aquesta setmana. Ciurana, que també és alcalde de Vilanova d'Escornalbou, ha dimitit, segons fonts del partit, per discrepàncies amb la direcció general i per motius personals. Amb la seva dimissió, i segons el reglament del PSC, l'executiva s'ha de dissoldre i se n'ha de triar una de nova. Així doncs, les mateixes fonts del partit puntualitzen que els membres de la resta de l'executiva no han dimitit.

stats