Política 17/07/2017

Lluís Corominas presidirà Junts pel Sí i Lluís Guinó el substituirà a la mesa del Parlament

El nomenament de Jordi Turull com a conseller de la Presidència obliga a fer canvis al grup parlamentari

Gerard Pruna
1 min
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, conversant amb el vicepresident primer, Lluís Corominas.

BarcelonaLa crisi del Govern ha comportat canvis també a Junts pel Sí. El nomenament del fins ara president del grup, Jordi Turull, com a conseller de la Presidència, ha obligat el grup a buscar un nou cap de files. L'escollit, segons expliquen fonts parlamentàries a l'ARA, és Lluís Corominas, que deixarà la vicepresidència primera del Parlament per assumir les tasques de president del grup parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El seu lloc a la mesa l'assumirà l'alcalde de Besalú i diputat, Lluís Guinó, que accepta el repte de formar part de l'òrgan gestor de la cambra en un moment en què els representants independentistes a la mesa del Parlament estan en el punt de mira de la justícia per haver permès diferents debats relacionats amb el Procés malgrat les advertències del Tribunal Constitucional.

De fet, aquest mateix dilluns, la secretària general d'ERC i portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha testificat cridada per la defensa de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que està acusada de desobediència i prevaricació per haver permès la votació de la resolució sobre el referèndum.

Després de tancar divendres la crisi de Govern, la direcció del PDECat es va donar el cap de setmana per acabar de perfilar els canvis al grup parlamentari. Tot i que en un primer moment havia aparegut a les travesses el nom de Marta Pascal com a possible presidenta del grup, ella mateixa es va descartar en roda de premsa divendres passat en defensar que ara el partit necessita "dedicació exclusiva".

stats