LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 22/01/2016

La negativa del Govern a reformar l'impost de successions allunya CSQEP del suport als pressupostos

Lluís Rabell, cap de files de la formació al Parlament, assegura que la "cançoneta que ha començat a entonar" Junqueras sobre els comptes no els "agrada gaire"

Ara
1 min
El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, al segon debat d'investidura. / PERE VIRGILI

Barcelona"El feminisme ens ha ensenyat que l'amor romàntic és el preludi de la violència domèstica. Farem com Sant Tomàs: demanar que ens presentin els pressupostos i a partir d'aquí ja començarem a parlar. Acte de fe? Som molt ateus". Aquestes han estat les paraules de Lluís Rabell, cap de files de Catalunya Sí que Es Pot al Parlament, a l'emissora Ràdio 4 en referència a un hipotètic suport dels comptes del pol d'esquerres als comptes de la Generalitat per al 2016. "Estem sent objecte de festeig per part del Govern i de Junts pel Sí", ha apuntat Rabell, que de moment es mostra molt escèptic sobre la dinàmica pressupostària del nou executiu. De fet, la negativa del vicepresident Oriol Junqueras a reformar l'impost de successions suposa un "primer escull" de cara a alinear-se amb els comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La cançoneta que ha començat a entonar Junqueras no ens agrada. Hi ha elements del que va dir ahir que ja ens inquieten i ens sonen a continuisme", ha considerat el dirigent de CSQEP, que ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "racionalitzi" les despeses i eixampli els ingressos tant per la via tributària com de negociació del sostre de dèficit amb l'Estat. "Si no, els comptes seran més un terreny d'enfrontament que d'entesa", ha considerat Rabell, que sosté que la pròrroga pressupostària –obligada en cas que no tirin endavant nous comptes– "no permetrà donar resposta a la situació d'emergència social".

stats