Política 14/03/2017

L'oposició critica el nomenament de Vicent Sanchis com a nou director de TV3

Censuren la seva "ideologia separatista" i asseguren que suposa posar "sota control polític" la televisió pública de Catalunya

M. Esteve / N. Orriols / A. Moldes
2 min
Vicent Sanchís

BarcelonaL'oposició en bloc desaprova el nomenament de Vicent Sanchis com a nou director de TV3, tal com va avançar aquest dilluns l'ARA. El PP considera que ha "d'aparcar la seva legítima ideologia separatista" per tal d'exercir les seves funcions com a director de la televisió pública a Catalunya. Per al portaveu popular a la cambra, Alejandro Fernández, Sanchis "ja no es representa ell mateix ni representa un grup privat, sinó la televisió pública", per tant, té l'obligació que la televisió sigui "plural, objectiva i que respecti l'objectivitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Precisament, la "trajectòria" de Sanchis és el que ha censurat també el PSC per boca del seu portaveu adjunt, Ferran Pedret. Consideren que "no reuneix les condicions idònies" per encapçalar la televisió pública de Catalunya. En la mateixa línia s'ha expressat C's, que ha criticat el nomenament de Sanchis perquè creu que és "independentista i anticiutadans".

"Ha fet declaracions que no són pròpies d'un director de la televisió pública", ha assegurat el portaveu adjunt de C's, Fernando de Páramo, en relació a la seva participació en tertúlies polítiques. El seu nomenament "polític" es demostra, per a De Páramo, amb la "indignació" dels treballadors de TV3.

Catalunya Sí Que es Pot ha anat més enllà i ha denunciat que el canvi no respon a "cap criteri professional", sinó al fet de tenir la televisió catalana "sota control polític". "És una persona amb antecedents de sectarisme", ha alertat el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela. Sanchis no reuneix, ha assegurat, les "condicions necessàries per garantir la independència imprescindible" que requereix una televisió pública.

Amb aquest nomenament es corre el risc "d'apropar-se al model de televisió sectària que en algun moment ha estat la televisió valenciana i la de Madrid", ha criticat Coscubiela. Per tot això, CSQP demanarà la compareixença de la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i del mateix Sanchis.

El portaveu adjunt de Junts pel Sí, Roger Torrent, davant preguntes dels periodistes durant la roda de premsa al Parlament, no ha volgut fer cap valoració sobre el nomenament de Sanchis. Des del Palau de la Generalitat, la portaveu del Govern, Neus Munté, tampoc ho ha volgut valorar i s'ha limitat a recordar que els nomenaments a la CCMA no passen pel consell executiu del Govern. "El consell de la CCMA és un òrgan on el Govern no hi participa", ha recordat la consellera de Presidència.

La CUP, però, sí que ha censurat aquest nomenament i el diputat Albert Botran ha fet un tuit criticant que el nou director se l'ha escollit "sense justificació".

Més tard, en roda de premsa, també ha criticat el nomenament i ha anunciat que la CUP ha sol·licitat una compareixença de Sanchis al Parlament. "La manera com s'ha produït el nomenament desprestigia els mitjans públics", ha assegurat Botran, criticant també que no s'hagi tingut en compte la cambra parlamentària, a qui li correspon el "control" dels mitjans, en el canvi de director.

stats