Política 04/08/2019

Lorena Roldán afirma que "no hi ha un projecte més antagònic a Cs que el PSC"

La líder de Cs a Catalunya afirma a 'La Vanguardia' que tot i "admirar" Francesc de Carreras creu que "s'equivoca" al criticar el veto a Pedro Sánchez

Acn
2 min
Torra, a Lorena Roldán: "Han passat del 'vamos Ciudadanos' a 'nos vamos de Ciudadanos'"

BarcelonaLa nova líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha afirmat en una entrevista publicada aquest diumenge a 'La Vanguardia' que "no hi ha un projecte més antagònic a Cs que el PSC", malgrat que és el partit amb què Cs ha arribat a pactes de govern a Catalunya després de les eleccions municipals. "Pedro Sánchez està pactant amb els populistes i els nacionalistes", ha lamentat Roldán, que considera que el PSOE d'avui dia és molt diferent del del 2016 (també liderat per Sánchez), quan tots dos partits van signar un acord d'investidura a Madrid (fet al qual Cs tanca ara rotundament la porta).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El millor exemple l'hem tingut aquesta setmana a Navarra, on ningú ha obligat els socialistes a pactar amb els nacionalistes", ha recordat la portaveu de Cs: "És molt greu, és el primer cop que un govern d'Espanya pacta amb Batasuna per arribar al poder". En el mateix sentit, Roldán ha acusat els socialistes d'haver "abandonat el constitucionalisme" (recordant també pactes amb forces independentistes als ajuntaments i a la Diputació de Barcelona), i ha advertit que aquest pot ser un "primer tast" d'un possible pacte a Catalunya després de les pròximes eleccions.

Roldán també s'ha referit a les diverses discrepàncies dins el partit per la negativa a facilitar la presidència de Sánchez, com en el cas de fundadors del partit com Francesc de Carreras, que ha abandonat la formació, i ha assegurat que, tot i que els "admira molt", no és la primera vegada que "s'equivoquen", i ha recordat que De Carreras era un dels contraris a fer el salt a la política espanyola, a banda de la catalana. "Es va oposar que el partit fes el salt a la política espanyola, va dir que no tenia sentit que Cs fos fora de Catalunya, i ara som tercera força al Congrés", recorda a l'entrevista.

stats