Política 27/05/2014

Lucena anuncia que “en principi” el PSC no celebrarà cap congrés extraordinari

El portaveu parlamentari avança que la ronda de consulta proposada pel partit "desembocarà en canvis"

Meritxell Comas
1 min

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa al Parlament que el partit es pren "molt seriosament" els "mal resultats" obtinguts diumenge a les urnes. Lucena ha anunciat que "en principi" el PSC no celebrarà cap congrés extraordinari, tot i que ha deixat la porta oberta a fer-lo en cas que Navarro ho consideri convenient. "Convocar un congrés extraordinari és una prerrogativa exclusiva del primer secretari del PSC, és el seu capteniment el que ha de dirimir aquesta qüestió". No obstant, Lucena creu que l'aposta de Navarro és "l'adequada" i ha assegurat que la majoria de l'executiva del partit hi està d'acord. Així s'ha pronunciat Lucena davant la petició de celebrar un nou conclau socialista que renovi la direcció, com ho han fet saber veus com la del president del PSC al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu socialista al Parlament ha assegurat que la ronda de consulta que ha proposat el partit "serà profunda i durarà el seu temps", i ha avançat que "desembocarà en canvis". Lucena ha sentenciat que el mateix procés de reflexió que s'autoimposen també l'haurien de fer els altres partits que no han obtingut bons resultats en els comicis europeus.

Tanmateix, Lucena ha assegurat que respecten la decisió de Rubalcaba de deixar la secretaria general del PSOE, tot i que ha volgut matisar que "el PSC és un partit diferent del PSOE, i cadascú és lliure a casa seva de gestionar com consideri oportú els seus problemes".

stats