Judicialització del Procés

Madí assegura davant del jutge que no va donar credibilitat al suport rus a l'1-O

L'exdirigent de CDC afirma que desconeix el finançament del Procés

Ara
2 min
L'exdirigent de CiU David Madí a la sortida de la Ciutat de la Justícia el 30 d'octubre del 2020

L'empresari i exdirigent de CDC David Madí ha explicat aquest dimarts al jutge del cas Volhov que no va donar gaire credibilitat a la possibilitat que Rússia ajudés Catalunya durant l'1-O. Segons ha explicat Madí, no va veure cap base sòlida en la revelació de l'exdirigent de CDC Víctor Terradellas sobre la possibilitat de tenir el suport del govern rus. L'empresari també ha negat que aprofités els seus contactes polítics per beneficiar els seus negocis, que conegués com es finançava el procés sobiranista i que es volguessin comprar criptomonedes per fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts jurídiques, Madí ha declarat voluntàriament davant del magistrat del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona. Tanmateix, el fiscal del cas no s'ha presentat a l'interrogatori i tampoc s'ha aportat tota la documentació intervinguda en els escorcolls, cosa que ha limitat algunes preguntes.

L'ex mà dreta d'Artur Mas també ha desmentit que conegués els dirigents de Tsunami Democràtic, Pícnic per la República o Anonymous i que tingués coneixement d'una llista de comandaments de Mossos d'Esquadra afins o desafectes a la independència de Catalunya. En aquesta línia, ha remarcat que desconeix com es paga l'estada de Carles Puigdemont a Waterloo.

D'altra banda, Madí ha negat que volgués beneficiar-se econòmicament del procés sobiranista aprofitant els seus contactes polítics. Tanmateix, ha admès que com a president d'Aigües de Catalunya va intentar aconseguir un contracte amb la conselleria de Justícia per implantar un sistema de detecció del coronavirus a les aigües residuals de les presons catalanes, però finalment el contracte no va tirar endavant. A més, ha reconegut que tenia un contracte amb Uber per defensar els seus interessos davant d'una possible llei de VTC al Parlament de Catalunya, i que treballadors seus es van reunir amb la Generalitat.

stats