Política 15/04/2015

Brusc deteriorament de les relacions diplomàtiques entre Espanya i Veneçuela

El govern veneçolà convoca l'ambaixador espanyol a Caracas, en resposta al malestar expressat per l'executiu de Mariano Rajoy pels "insults" de Nicolás Maduro

Efe
1 min
Maduro acusa Obama  d’haver creuat la línia vermella

CaracasLes relacions diplomàtiques entre Espanya i Veneçuela s'han deteriorat bruscament en les darreres hores. Si bé dimarts era el president veneçolà, Nicolás Maduro, qui anunciava mesures de resposta davant la resolució de les Corts espanyoles en favor de l'alliberament d'opositors veneçolans presos, aquest dimecres ha estat el ministeri d'Afers Exteriors espanyol qui ha convocat l'ambaixador de Veneçuela a Madrid per traslladar-li el malestar i el rebuig del govern de Mariano Rajoy per les declaracions de Maduro. Hores després, les autoritats veneçolanes han respost convocant l'ambaixador espanyol a Caracas, Antonio Pérez-Hernández y Torra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maduro va denunciar dimarts que els veneçolans són víctimes d'una agressió "per part de les elits corruptes" d'Espanya. "Estic preparat per lliurar batalla contra Madrid. Si ens busquen, ens troben. Ja ens han trobat, doncs s'ha acabat", va etzibar Maduro, que va convidar els poders polítics espanyols a ocupar-se dels seus problemes interns, com l'atur o la corrupció. "Opinin de la seva mare, però no opinin de Veneçuela", va dir Maduro, que a més va acusar Mariano Rajoy de "tenir racisme històric i social". El govern espanyol ha titllat d'"intolerables" les "declaracions, insults i amenaces" de Maduro.

stats