Política 21/03/2016

Maillo creu que hi haurà dimissions en el PP de València en les "pròximes hores o dies"

El vicesecretari d'Organització reconeix que els missatges i les trucades que s'ha intercanviat amb Barberá "no són agradables"

Europa Press
2 min
Martínez Maillo augura dimissions al PP de València.

ValènciaEl vicesecretari d'Organització del Partit Popular, Fernando Martínez Maillo, ha augurat aquest dilluns que en les "pròximes hores o dies" es produiran dimissions en el si del grup municipal popular de València, que suma un total de 9 regidors imputats en el cas de presumpte blanqueig de capitals. "Espero que en el curs de l'expedient informatiu les coses es moguin. És molt probable que hi hagi decisions voluntàries en l'àmbit intern en les properes hores o dies", ha assenyalat Martínez Maillo en declaracions a la Cadena Ser, recollides per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent del PP considera que la situació a València és "molt complicada" perquè si els regidors imputats es neguen a lliurar l'acta, tal com van dir la setmana passada a la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, encara que siguin expulsats del partit, el PP es quedaria sense grup municipal a l'Ajuntament. Però en aquest presumpte cas de corrupció, opina que "el nivell dels enregistraments i d'algunes declaracions exigeixen algun tipus de decisió".

Pel que fa a l'exalcaldessa de València Rita Barberá, el dirigent Martínez Maillo creu que qualsevol decisió que prengui sobre el seu futur li correspon exclusivament a ella, per la qual cosa ha demanat esperar, ja que "pot passar de tot".

En qualsevol cas, tant en el cas de Barberá com dels regidors de l'Ajuntament valencià, el vicesecretari d'Organització del PP ha recordat que declararan davant l'instructor designat pel partit per encarregar-se de l'expedient informatiu obert a tots ells, i espera que sigui llavors quan "les coses es moguin".

A la pregunta de si creu que Barberá hauria d'acudir a declarar davant el jutge en persona o fer-ho per escrit, el dirigent popular ha respost que "és una qüestió que ha de valorar ella" i que "el més important" és que l'exalcaldessa té "disposició per declarar".

No existeix el dret a no declarar

Per a Martínez Maillo, la situació no és "fàcil", ni per a Barberá ni per al PP, però ha defensat l'actuació del partit en haver-se obert expedient disciplinari perquè en el PP "no existeix el dret a no declarar" i el que vol és que se sàpiga "la veritat".

El vicesecretari d'Organització considera que la seva formació política ha actuat "amb moltíssima contundència i duresa" en aquest cas i també "tractant de ser justs", i ha subratllat que no creu que hi hagi discrepàncies entre els dirigents del partit a l'hora de respondre davant els casos de corrupció.

Martínez Maillo no ha negat l'existència dels missatges de text que, segons s'ha publicat, ha enviat l'exalcaldessa de València a diversos dirigents del partit demanant-los el seu suport. De fet, ha afirmat que "Rita és una dona de caràcter que en la defensa de la seva posició manarà segurament missatges". "Jo també rebo missatges", ha assenyalat, encara que també ha reconegut que els que s'ha intercanviat amb Barberá "no són missatges ni trucades agradables".

stats