Política 08/07/2011

Manifestació independentista del 9-J: sense permís per al concert i amb polèmica amb l'Ajuntament

La marxa sortirà aquest dissabte a les sis de la plaça Urquinaona, però tindrà un final menys lluït del que els organitazdors van planificar. Fonts municipals asseguren que s'han aplicat criteris tècnics

Redacció
2 min

BarcelonaAmb el lema 'Pel nostre futur: independència' i sense permís per muntar l'escenari on s'havia de fer el concert final –hi havia d'actuar Brams–, la manifestació independentista que vol recollir l'esperit del 10-J arrencarà aquest dissabte a les sis de la tarda. Sortirà de la plaça Urquinaona cap al carrer Trafalgar, el passeig Lluís Companys i la Ciutadella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unes 150 entitats de l'òrbita sobiranista s'han afegit a la convocatòria, tot i que n'hi falten de destacades, com ara la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), que troba poc efectiu el plantejament, segons ha al·legat en un comunicat fet públic aquesta setmana.

La polèmica, tanmateix, ha arribat per les traves administratives que els organitzadors han trobat amb un ajuntament en plena transició d'un equip de govern a un altre. Els permisos es van demanar encara amb Jordi Hereu com a alcalde però els tràmits s'han completat aquesta setmana, quan Xavier Trias encara no feia ni una setmana que tenia la vara d'alcalde.

De tota manera, fonts municipals asseguren que s'han seguit criteris estrictament tècnics per a la no autorització per instal·lar l'escenari en tres punts diferents del recorregut. La plataforma organitzadora denuncia que se'ls ha denegat sense ni tan sols justificar-ho per escrit, en un cas fins i tot després d'haver promès el permís verbalment.

Els portaveus de l'Ajuntament neguen que mai se'ls hagi avançat verbalment cap permís, i asseguren que l'escenari no es podia instal·lar ni al passeig Lluís Companys, ni al parc del Nord, ni al costat del monument a Rafael Casanova. "El lloc més adequat era el passeig Lluís Companys, però hi ha una activitat esportiva que, encara que s'acabi a les 7 de la tarda, deixa unes grades col·locades per a l'endemà", assegura la portaveu.

Pel que fa al parc del Nord, és un recinte que es tanca a les nou i no hi hauria prou marge de temps. I sobre la rodalia del monument a Rafael Casanova, que és a la ronda Sant Pere, han estat "motius tècnics" de la Guàrdia Urbana el que ha fet que es denegués el permís. "Hauria afectat la mobilitat", argumenten.

Finalment, els parlaments finals es faran arran de terra, a la cantonada del passeig Picasso amb el passeig Pujades.

stats