CANVI DE CICLE
Política 26/08/2014

Manos Limpias demana al jutge la suspensió i la posterior il·legalització de l'ANC

El sindicat ultra presenta la querella contra Forcadell perquè considera que ha comès un delicte d'associació il·lícita i un altre de provocació a la sedició

Acn
1 min

MadridManos Limpias ha demanat al jutge la suspensió i la posterior il·legalització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). El sindicat ultra ha presentat aquest dimarts al jutjat d'instrucció de Barcelona la querella contra la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, perquè considera que ha comès un presumpte delicte d'associació il·lícita i un altre de "provocació, proposició i incitació a la sedició".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el text, el sindicat subratlla que quan les accions polítiques no respecten les regles del joc democràtic i "a més s'organitzen, inciten i indueixen a subvertir l'ordre constitucional", els mecanismes de l'estat de dret "han de donar la resposta adequada a aquestes actuacions, que a més d'il·legals són il·lícites".

Així mateix, Manos Limpias també destaca que "tot i la preeminència del dret a la llibertat d'expressió dins del marc dels drets fonamentals, aquest té els seus límits". Així, el sindicat considera que els fets pels quals s'ha denunciat Carme Forcadell són constitutius d'un presumpte delicte de provocació, proposició i conspiració a la sedició, i d'un altre delicte d'associació il·lícita.

stats