CAS MERCURI
Política 04/01/2013

L'oposició de Sabadell presentarà una moció per reprovar l'alcalde Manuel Bustos

CiU, PP, ES, ICV i EUiA denuncien l'incompliment de l'acord que instava l'alcalde a destituir els càrrecs electes i de confiança

Acn
2 min

SabadellEls grups de l'oposició de l'Ajuntament de Sabadell presentaran una moció conjunta en el ple d'aquest dimarts 8 de gener per reprovar l'alcalde Manuel Bustos, l'alcalde accidental Juan Carlos Sánchez i els tres regidors imputats pel cas Mercuri. CiU, PP, l'Entesa per Sabadell, ICV i EUiA presenten el text conjuntament arran de "la voluntat del govern municipal d'incomplir l'acord democràtic del ple municipal del 4 de desembre del 2012, que instava l'alcalde a destituir temporalment els càrrecs electes i de confiança imputats en el cas Mercuri". Els grups retreuen a Bustos la "manca de consideració envers el consistori i la seva lamentable actuació un cop coneguda la investigació del cas Mercuri".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text, concretament, reprova l'alcalde Manuel Bustos per "l'incompliment dels acords de la moció aprovada per majoria en el ple municipal del 4 de desembre", i va ser aprovat pels 14 regidors de l'oposició. El PSC, que aquell dia comptava amb 12 dels 13 regidors per l'absència de Manuel Bustos, hi va votar en contra.

En el mateix sentit, la moció també reprova l'alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez, per "les seves manifestacions explícites d'incompliment dels acords democràtics del ple municipal".

El text insta els regidors imputats en el cas Mercuri, Manuel Bustos, Joan Manau, Ricard Estrada i Paco Bustos, "a presentar la dimissió de manera voluntària en pro de la seva dignitat i del bon nom de la institució municipal".

L'oposició també demana que el govern municipal del PSC compleixi "amb coherència els compromisos contra la corrupció que apareixen al seu programa electoral pel que fa a la destitució immediata dels càrrecs electes quan aquests siguin imputats per un jutge".

L'ultim punt de la moció acorda "traslladar aquests acords als regidors afectats, al grup municipal del PSC, als màxims responsables nacionals del PSC, al Grup parlamentari del PSC, a la Diputació de Barcelona i a la Federació de Municipis.

stats